Ero Tuloslaskelma ja taseNäyte tase

Ero Tuloslaskelma ja tase

Jos olet omistaja pienyritys tai talouspäällikkö yrityksessä, on tärkeää, että voit olla perehtynyt tilinpäätöksen, ja miten ne ovat valmiita saada käsityksen totta tuloksesta lukuja. Tuloslaskelma ja tase on kaksi tilinpäätöstä. Nämä ovat kaksi tärkeintä lausumat liiketoimintaa, koska ne tarjoavat tietoa vuosittain edistymisestä liiketoiminnan ja missä se on voimassa tiettynä ajankohtana.

Molemmat tilinpäätös on laadittu eri tarkoituksiin, ja ymmärtää niiden tarkoituksiin, let 's katsomaan joitakin eroavaisuuksia. Tuloslaskelma tunnetaan myös tuloslaskelmaan, koska se kertoo nettoluku voiton ja menetys, kun taas uusi nimi tase on taseeseen.

Jos tuloslaskelman yrityksen osoittaa hyvää tulosta useiden vuosien, se osoittaa tervettä tase. Mutta joilla on terve tase ei välttämättä sitä, että yritys on vahva tuloslaskelman samoin. Esimerkiksi on mahdollista, että tietyllä tilikaudella, yritys voi kärsiä tappiota, mutta taseaseman yritys ei voi vaikuttaa, että menetys.

Seuraavassa on joitakin eroa tuloslaskelman ja taseen:

Ajanjakso Tuloslaskelma ja tase

Tuloslaskelma on varautunut tilivuoden puitteissa, ja tämän kauden pituus vaihtelee liike toiseen. Vuosittain tuloslaskelma sisältää taloudellisia tietoja kokonaisen vuoden, kun taas, neljännesvuosittain ja puolivuosittain selvitys kattaa kolmen kuukauden ja kuusi kuukautta. Ajanjakso on selvästi mainitaan alku lausuman.

Toisaalta, tase antaa väliraportti taloudellisesta asemasta yrityksen tietyllä ajankohtana. Tase on aina päivätty till tietyn ajan, ja arvot elementtien kyseisenä päivänä ovat tarkka kuin tuon tietyn ajan.Elements of Tilinpäätös

Kaikki tulot ja menot tietyn ajanjakson kuluessa sisällytetään tuloslaskelman liiketoiminnan. Tulot hyvitetään ja kulut omana työnä selvitys.

Tase, toisaalta, antaa yleisen yhteenvedon liiketoiminnan taloutta. Kolme kohteita raportoidaan taseen mukaan lukien omistajan 's pääoman tai pääoman varat ja velat. Vastaavaa kuvaavat omistukseen yrityksen, velat sisältävät lyhyitä sekä pitkän aikavälin velvollisuudet yrityksen, ja omistaja' oma pääoma on arvo pääoma, jonka osakas täyttää taloudelliset vaatimukset.

Tarkoitus Tuloslaskelma ja tase

Pääasiallinen tarkoitus on valmistella tuloslaskelman on tunnistaa, kuinka paljon voittoa yhtiö on tuottanut tai tappio on kärsinyt sen liiketoiminta. Tuotot ja kulut on jaettu eri luokkiin, mikä helpottaa tunnistaa lähteen tuloslaskelman. Taseen kutsutaan myös taseeseen, koska sen tarkoituksena on antaa yleiskuva siitä, missä yrityksen seistä taloudellisesti.

laskelmat

Kun se tulee laskemiseen erilaisia ​​arvoja, tuloslaskelman tarvitsee vain yksiä laskelmia. Kaikki mitä tarvitsee tehdä, on tiivistää kaikki tulot ja tiivistää kaikki kulut, ja vähennä koko kulut kokonaistulot saada voittoa tai tappiota liiketoiminnan.