Ero CPA ja EACPA vs EA

Onko eroa KHT (CPA) ja Rekisteröidyt Agent (EA)? Kyllä, molemmat ovat erilaisia ​​monin tavoin, mutta jotkut ihmiset on vaikea erottaa CPA ja EA.

CPA on laajempi rooli verrattuna EA. Certified KHT tulisi olla laaja tietämys kirjanpito, tilintarkastus, liikejuridiikan, henkilökohtainen rahoittaa ja verot. Päinvastoin, rekisteröidyn agentti on oltava perillä veroista, koska tämä on erikoisuus alueella EA.

Toinen ero, joka voidaan nähdä välillä CPA ja EA, on, että entinen on oikeus laatia ja allekirjoittaa tilinpäätös, kun taas EA ei tätä oikeutta. Toisin kuin EA KHT tehdä tilinpäätös- tarkastuksissa.

Suhteen toimivaltaa, CPA kuuluu valtion toimivaltaan. CPA voi toimia ainoastaan ​​veronmaksajia valtioiden määrittämä toimivalta. Toisaalta, EA voi harjoittaa missä tahansa tilassa.

No, toinen ero, joka voidaan nähdä välillä KHT ja Rekisteröidyt Agent, on niiden koulutus ja kokeet. Yksilöiden pitäisi omaavansa asteen loppuun CPA tutkimus. CPA tutkimus sisältää neljä paperit: Tilintarkastus ja Vakuutus, toimintaympäristö ja Concepts, Financial Accounting ja raportointi, ja asetus.

Yksilö voi tulla EA kahdella tavalla. Yksilö voi tulla EA, jos hän on työskennellyt IRS viisi vuotta, tai jos hän on ottanut Special Ilmoittautuminen tutkiminen, joka koostuu kolmesta osasta. Ensimmäinen osa koostuu kysymyksiä verotusjärjestelmäänsä yksilöille, toinen osa verotusta koodit liiketoimintayksiköitä, ja viimeinen osa on Circular 230 ja valtiovarainministeriön opas.Yhteenveto:

1. KHT tulisi olla laaja tietämys kirjanpito, tilintarkastus, liikejuridiikan, henkilökohtainen rahoittaa ja verot. Päinvastoin, rekisteröidyn agentti on oltava perillä veroista.

2. Toisin kuin EA KHT voi käsitellä tilinpäätös- tarkastuksissa.

3. CPA on oikeus laatia ja allekirjoittaa tilinpäätös, kun taas EA ei tätä oikeutta.

4. CPA voi toimia ainoastaan ​​veronmaksajia valtioiden määrittämä toimivalta. Toisaalta, EA voi harjoittaa missä tahansa tilassa.