Ero WiMAX ja Wi-FiWiMAX vs Wi-Fi

WiMAX ja Wi-Fi ovat langattomia teknologioita. 'WiMAX' tarkoittaa 'Worldwide Interoperability for Microwave Access' ja 'Wi-Fi' on lyhenne sanoista 'Wireless Fidelity.' Ne eroavat toisistaan ​​monella tavalla. Tässä artikkelissa tulemme keskustelemaan WiMAX IEEE 802. 16 ja Wi-Fi 802. 11.

Yksi tärkeimmistä eroista on alue, jolla ne toimivat. WiMAX voidaan käyttää pitkiä alueita. Se tarjoaa laajakaistayhteyden jopa monipuolinen valikoimia, noin 30 km. Palvelu tarjotaan keskitetysti, ja yhteydet on sisä- tai ulkopuolella palvelu säde plus ihmiset liikkuvat autot jne, aivan kuten matkapuhelin. Wi-Fi, mutta käytetään esitettäessä yhteyden pienemmän vaikkapa noin 250m. Sitä käytetään antamaan yhteyden lyhyempi alueita kuten sisällä toimistossa tai kotona.

WiMAX on kaksi eri versiota; kiinteitä ja langattomia versioita. Mobiili versio on 802. 16 m ja voi korvata CDMA- ja GSM teknologioita. Kiinteä versio on 802. 16d, ja 802. 16e käytetään kotona taas Wi-Fi, joka tulee 802. 11 perhettä on monta versiota kuin 802. 11a, 802. 11b, 802. 11g ja 802. 11n

Wi-Fi toimii spektri, joka on lisensoimattomia. Se voi häiritä toisiaan ja langattomat puhelimet myös. Se voi toimia hallitsemattomasti ympäristöissä yhdessä Bluetooth, radiopuhelimet, ja joskus mikroaaltouuni taajuuksia liikaa. Tämä johtaa tehokas laite, ja se, joka on lähempänä tukiasemaa saada enemmän lähetysaikaa kuin oman osuutensa. Kun taas WiMAX kehitettiin siten, että se vaatii lisenssin. Taajuudet ja lupa on ostettu. Nämä taajuudet ovat tehokkaampia ja korkeamman alue. Se on enemmän, ohjaus- ja voidaan käyttää kaapeli, Internet ja DSL. Se auttaa tarjoamalla palveluita, kuten video, data, ääni, jne.Joitakin uusia spektrejä, jotka on lisensoitu kuin 700MHz ovat käytettävissä WiMAX mutta ei Wi-Fi. Niinpä lopulta WiMAX tulee suosittu, koska se voi toimia tällä taajuudella taas Wi-Fi ei voi eikä saa menettää suosiota.

Yhteenveto:

1. 'WiMAX' tarkoittaa 'Worldwide Interoperability for Microwave Access'; 'Wi-Fi' on lyhenne sanoista 'Wireless Fidelity.'
2. WiMAX tarjoaa langattoman laajakaistayhteyden pitkiä alueita; Wi-Fi mahdollistaa lyhyen kantaman langaton laajakaista yhteyden useimmiten sisällä toimistossa tai kotona.
3. WiMAX on enemmän hallinnassa ja vaatii lisensoitu spektri; Palvelun käyttöön palveluntarjoajat. Wi-Fi voi työskennellä vähemmän valvotussa ympäristössä; se toimii ilman lisenssiä ympäristössä ja on vähemmän kontrolloiduissa. Lisäksi loppukäyttäjät voivat ostaa laitteita.