Ero MPEG2 ja MPEG4MPEG2 vs. MPEG4

Moving Pictures Experts Group, tai MPEG, on vastaava elin standardit, käytämme usein videokoodaukseen. MPEG2 on standardi, joka luotiin koodata laadukkaita videoita, tarkoitus käyttää varten, sitten syntymässä, DVD-levylle. MPEG4 kehitettiin paljon myöhemmin, koska koodaus menetelmä laitteiden rajalliset resurssit. Kannettavien laitteiden, kuten mediasoittimia ja matkapuhelimia, käytä tätä muotoa, samoin kuin verkkokaupoista jotka tarjoavat palkkaamista video- ja äänitiedostoja.

MPEG4 on edullinen muoto laitteita, koska se tuottaa tiedoston, joka on alle 1G useimmille täyspitkä elokuvia. Tämä on kaukana MPEG2, joka voi tuottaa vain tiedostoja viisi kertaa suurempi. Tallentaminen MPEG2-tiedostot eivät ole ongelma DVD tavallista DVD kapasiteetti on yli 4GB, mutta on merkittävä ongelma kannettavissa laitteissa. MPEG4 teki myös käytännön ostaa ja ladata videoita verkossa, kuten MPEG2-videot ovat varsin suuria, ja kestää kauan ladata. Pieni tiedostokoko MPEG4-tiedostoja suoraan kääntää pienemmälle tarvittava kaistanleveys, kun streaming tallennettu tai reaaliajassa videoita internetin kautta.

Asetus tiedostokoko sivuun harkittaessa parempi muoto, MPEG2 voittaa kädet alas, koska se tarjoaa paljon parempi kuvanlaatu. Ero laatu on vähäinen tarkasteltaessa tiedostoja pieni näyttö, kuten ne asennetaan matkapuhelinten ja jopa netbooks, mutta kun se tulee suuria näyttöjä, kuten useimmat nykyiset HDTV näyttöjen, voit selvästi huomaa eroa lopullisessa kuvassa. Voimme määrite datan määrän menetetty, koska sekä MPEG2 ja MPEG4 ovat pakkausmenetelmät että menettää tietoja. MPEG4 yksinkertaisesti hylkää lisätietoja, mikä johtaa heikompi kuvan.

MPEG2 pakkaa videon luopumalla tiedot osat kuvassa, jotka eivät muutu kehyksestä toiseen, ja säästää vain osia kuvan, jos uusia lisätään. MPEG4 puristus mekanismi on hieman monimutkaisempi verrattuna MPEG2, koska se tarvitsee paremmin algoritmeja skannata ja mitkä pikselit voidaan hävittää, vähentää tietojen entisestään.

Yhteenveto:1. MPEG2 on koodausmenetelmää DVD, kun MPEG4 on koodaustavan valinta kannettavien laitteiden ja internetin käyttöä.

2. MPEG2 koodattuja videotiedostoja ovat paljon suurempia kuin MPEG4.

3. MPEG2 vaatii paljon enemmän kaistanleveyttä streaming verrattuna MPEG4.

4. MPEG2 tuottaa parhaan kuvanlaadun verrattuna MPEG4.