Ero Widescreen ja koko näytönWidescreen vs Koko näyttö

Koska käyttöön HDTV on nyt kahdenlaisia ​​TV-ruuduissa; laajakuva- muodossa ja koko näytön. Tärkein ero näiden kahden välillä on kuvasuhteen että he käyttävät. Koko näytön käyttää kuvasuhde on 4: 3, mikä tarkoittaa, että se on 1 33 kertaa leveämpi kuin se on korkea. Vanhat CRT televisiot ovat esimerkki koko ruudun kanssa sen neliön näyttö. Sen sijaan, laajakuvatelevisio käyttää kuvasuhde on 16: 9 (1. 77 leveä verrattuna sen korkeuteen) tai suurempi. On helppo havaita laajakuvatelevisio, koska ne ovat paljon laajemmat kuin standardi CRT.

Yksi syy siihen, että työnsi hyväksyminen laajakuvatelevisio on sovittaa näytön kuvasuhde, jota käytetään elokuvateattereissa, jotka ovat melko leveä. Aikaisemmin, katsella elokuvia täydellä TV yleensä tarkoitti sitä, että mustat viivat olivat läsnä pohjalle ja päälle näytön, jotta ne mahtuvat kehykseen seulaan. Tämä on hyvin tuhlaa näytön tilaa. Jossa laajakuvatelevisio, saat vähän tai ei mustia palkkeja siten maksimoiden näytön.

Yksi tapa kiertää mustat palkit on korkeus sopivaksi näytön ja laajentaa näytön levyisiä näytön ulkopuolelle. Näin voit on isompina, mutta menetät suunnilleen kolmannes elokuva. Joten jos merkittävä osa tapahtuu reunalla näytön voitit 't voi nähdä sitä.Kun esittää koko ruudun laajakuvatelevisioihin, tavanomainen ratkaisu on venyttää runkoon, jotta ne sopivat TV-ruutuun. Tämä menetelmä tuo huomattavia määriä vääristyy on melko hyväksyttävää.
Se on nyt laajalti hyväksytty, että laajakuvamuodon on parempi näistä kahdesta. Sen avulla voit katsella sekä TV-ohjelmia ja elokuvia suurimman mahdollisen näytön kokoa. Kun yhä useammat laajakuvatelevisio näkyvät ihmisten 'kodeissa, vaikka tv-verkot ovat omaksumassa laajakuva- muodossa. Laajakuvamittasuhteissa muoto televisioissa on käytettävissä vain, vaikka, kun tilaat digitaalisen lähetyksen muodossa eikä kautta standardin kaapelin tai yli the-air lähetyksiä.

Yhteenveto:

1. Widescreen käyttää kuvasuhde on 16: 9, kun koko näytön käyttää kuvasuhde on 4: 3.
2. Widescreen on parempi katsella elokuvia kuin koko näytöllä.