Ero aineellisen oikeuden ja prosessioikeudenSisältöä vs prosessioikeuden

Vaikka et 'uudelleen ei ole ammatti, jossa sinua tekemisissä suoraan Juridisesti se silti auttaa oppia perusasiat eri alojen lain. Täällä meillä on nopea vertailu kahdesta sanasta, jotka kaikki eivät voi välttämättä tunnettava: Sisältöä ja prosessioikeuden.

Ensinnäkin, täällä 'sa lyhyt määritelmä kaksi kautta. Kun sanot aineellista oikeutta, se todella tarkoittaa kirjallisia tai lakisääteisten säädökset, jotka koskevat kansalaisten suhdetta, tai ihmisten välillä ja valtion. Prosessioikeus, toisaalta, on joukko sääntöjä noudatetaan tuomioistuin on näet asia '' niin se periaatteessa sanelee mitä tapahtuu aikana siviili- tai rikosoikeudenkäynnissä.

Seuraavaksi tässä 'sa syvemmälle katsomaan erot ehdot. Kun on käynnissä oikeudenkäynti, aineellinen oikeus on haara oikeudellisten teollisuus, jossa määritellään rikokset ja rangaistukset, jota hän joutuu. Se' s myös haara lainsäädäntöä jossa määritellään oikeudet ja velvollisuudet siviili.

Vertaa tähän lainkäytössä joka tarjoaa hallitukselle koneen valvoa oikeudet ja velvollisuudet kuin ne on määritelty aineellista oikeutta. Maallikon 'termein, aineellinen oikeus määrittää, kuinka asian tosiseikkojen käsitellään, sekä miten yksittäisessä tapauksessa on ladattava. Kuten nimi kertoo, se' s 'aineen' tapauksen, jota käsitellään .

Samalla prosessioikeudessa on askel-askeleelta prosessi, joka tapauksessa menee läpi. Esimerkiksi prosessioikeuden näyttävät, tapaus menee oikeudenkäyntiä tai ei. Muita selviä eroja näiden kahden välillä on, että prosessioikeus ei voi toimia itsenäisesti, kun taas aineellisia lakeja voi. Prosessioikeudessa ei välttämättä päättää kohtalosta tapauksessa taas aineellista oikeutta ei. Aineellinen oikeus on myös haara lainsäädäntöä, joka päättää kuka voittaa tapauksessa ja korvaus vastaanotettavaksi.

Prosessilainsäädännössä voidaan soveltaa ei-oikeudellisten yhteyksissä, mutta aineellisen oikeuden voi. Lopuksi prosessioikeudessa on enemmän siitä, miten lakia toteutetaan, vaikka aineellinen oikeus tarjoaa oikeudellista ratkaisua tapaukseen.Yhteenveto:

1. Sisältöä laki on noin määritelmä ihmisiä 'oikeudet, velvollisuudet ja voima, kun taas prosessioikeuden on noin määrättäessä muotoa ja järjestyksen, jossa laki pannaan täytäntöön.

2. Aineellinen laki määrittää, miten asian tosiseikkojen käsitellään, kun taas prosessioikeuden määritellään askel-askeleelta prosessi, että tapaus menee läpi.

3. Aineellinen lakia ei voida soveltaa ei-oikeudellisten yhteyksissä, kun taas prosessioikeuden voidaan soveltaa ei-oikeudellisten yhteyksissä.