Ero oikeus- ja kostoJustice vs Revenge

Ei ole väliä mitä olosuhteet ovat, että osapuoli, joka kestää on huolimaton toiminta, johtaa oman etsivät jompikumpi näistä kahdesta asiasta: Justice tai kosto. Mitkä ovat keskeiset erot kaksi? Justice on pohjimmiltaan määritelty käsite moraalisen rightness, joka perustuu sääntöihin oikeudenmukaisuuden, etiikka, tasa-arvon ja laki. Kostaa, toisaalta, viittaa toimet yksittäisen vastauksena väärinkäytökseksi.

Jos esimerkiksi olet osallisena auto-onnettomuudessa, ja olet loukkaantunut jossain määrin, oikeuteen tarjoillaan kun oikeudessa toteuttaa tuomiosta toinen henkilö, tai osapuoli, joka aiheutti onnettomuuden. Kosto olisi kun mahdollisesti tehdä jotain haitallista toiselle henkilölle, juuri niin, että voit hakea oman henkilökohtaisen kostaa.

Joten periaatteessa, kosto tehdään tyydyttää osapuoli, joka kärsi väärinkäytöksistä, kun oikeus tapahtuu vuoksi asettaa näennäinen oikeudenmukaisuus yhteiskunnalle. Toinen hyvä tapa, jossa esitetään keskeiset erot kahden, että oikeudenmukaisuus on mitä pitäisi tehdä, kun kosto on mitä luulet pitäisi tehdä.

Justice on positiivinen mielleyhtymä '', joka on, että varmistaa, että lakeja tasapuolisuuden koskee kaikkia. Revenge useimmiten aiheuttaa negatiivisia tunteita, koska sen sijaan, että tuomioistuimien rangaista syyllistynyt henkilö oikeudettomasta teosta teitä vastaan, se 'on kuin sanot toiselle henkilölle:' minä sinut siitä! 'Ei' sa tietyssä mielessä katkeruutta ja vihaa mukana. Yksinkertaisesti sanottuna, oikeudenmukaisuus on epäitsekäs, kun kosto on itsekäs.

Yleisemmin huomata, oikeudenmukaisuus on kyse valtion täytäntöön lakeja, jotta ne, jotka se hallitsee käsitellään oikeudenmukaisesti. Kosto voi mahdollisesti sisältää yksilön 's yrittää nopeuttaa hallitus' vastuulla, omaksi ilokseen vastaan ​​väärää. Lopuksi, kosto on jotain, joka voi antaa henkilökohtaista tyydytystä '' mutta vaiheet, jotka te sitten tee sitä, ei välttämättä ole oikeudenmukainen. Justice, jolloin kehittyi hyvin, tuo harmoniaa ja sulkeminen kaikille asianosaisille.Yhteenveto:

1. Justice liittyy käsitteet moraalisen rightness, kun taas kostaa keskittyy enemmän henkilökohtainen vendetta.

2. Justice havaitaan, että tuomioistuinten, kun kosto on 'suoritetuksi' yksittäisen seeking kostoa varten väärää.

3. Justice on positiivinen, kun taas kosto on negatiivinen.