Ero ADA ja § 504ADA vs § 504

ADA tai Amerikkalaiset vammaisten lain ja osan 504 että vammaiset elävät maassa Tilastot eivät saa syrjiä, koska heidän vammansa.

Kongressi kulunut jakso 504 vuonna 1973. ADA mallina oli 504. Se siitä tehtiin laki vuonna 1990, mutta useimmat säännökset eivät tule voimaan till 1992. Amerikkalaiset vammaisten lain lisää vahvuutta § 504 mukaan laajentamalla se yksityisten laitosten työpaikoilla ja muut toimielimet, jotka eivät kuuluneet § 504.

§ 504 koskee vain mainitun yhteisöille, jotka saavat taloudellista tukea liittovaltion. Päinvastoin, amerikkalaiset vammaisten Act koskee sellaisia ​​yrityksiä, jotka saavat varoja liittovaltion, valtion tai yksityisessä omistuksessa laitoksissa.

Kun puhuminen on lain tarkoitusta, amerikkalaiset vammaisten ulottuu laillinen toimeksiannon § 504 yli varojen vastaanottajien liittovaltion.

§: n mukaan 504, henkilö, jolla on vamma on sellainen, joka on (1) fyysinen tai henkinen vajavuus merkittävästi rajoittaa suurimpien toiminnot (2) historia vajaatoiminta (3), tai jos hän on katsottava arvonalentumisesta. Kuitenkin ADA kattaa myös HIV ja tarttuva ja ei-tarttuvien tautien.

Sekä ADA ja osassa 504 ovat kansalaisoikeudet säännöissä. Toimisto kansalaisoikeudet U S opetusministeriö vastaa täytäntöönpanon § 504. Toisaalta, US Department of Justice valvoo amerikkalaiset vammaisten lain.

Toisin § 504, ADA ei ole suoraan vastuussa maksuttoman ja asianmukaista julkista koulutusta.ADA ei esittänyt mitään erityisiä arviointi- tai sijoittaminen menettelyjä. Kuitenkin § 504 vaatii ilmoituksen ja suostumuksen arviointiprosessi.

Yhteenveto

1. § 504 hyväksyttiin kongressissa vuonna 1973. Amerikkalaiset vammaisten laki siitä tehtiin laki vuonna 1990, mutta useimmat säännökset eivät tule voimaan till 1992.

2. § 504 koskee vain yhteisöjä, jotka saavat taloudellista tukea liittovaltion. Päinvastoin, amerikkalaiset vammaisten laki koskee laitoksia, jotka saavat varoja liittovaltion, valtion tai yksityisessä omistuksessa laitoksissa.

3. toimisto kansalaisoikeudet U S opetusministeriö vastaa täytäntöönpanon § 504. Toisaalta, US Department of Justice valvoo amerikkalaiset vammaisten lain.