Ero lomautettu ja laukaukset Laid Off vs laukaukset

Työllisyys päättyminen on, kun henkilö 's työtä yritys lopetetaan. Se voi johtua tekemän päätöksen työnantaja, työntekijä itse, tai molemmat. On olemassa useita erilaisia ​​työpaikkojen päättymisestä, eli:

Päättyminen yhteisellä sopimuksella sekä työnantajan ja työntekijän lopettamaan työllisyyden ollessa kyseessä työsopimussuhteeseen ja pakollinen eläkkeelle. On myös nimitystä pakko erota ja sen tarkoituksena on pehmentää ampumisen. Työntekijä ei voi kerätä työttömyysetuuksien tämäntyyppisen päättymisestä.
Vapaaehtoista lopettamista joka on silloin, kun työntekijä päättää jättää työnsä johtuen syistä, kuten terveys, perhe, vanhuus-, työkyvyttömyys-, tyytymättömyyttä tai uusi ja parempi työtarjous toiselta yritykseltä. Työntekijät, jotka vapaaehtoisesti eroamaan ei voi kerätä työttömyyskorvausta.

Vastentahtoinen päättyminen jossa on kahta perustyyppiä:

Potkut joka on tehty päätös työnantajan takia työntekijän 'vika. Sitä pidetään merkkinä epäonnistumisesta ja voi vaikeuttavat työntekijän löytää uutta työtä. On myös nimitystä irtisanomisen, lopetetaan, ja saada säkki.
Lomauttamiseen joka on tahaton irtisanominen, joka on vähemmän ankara kuin potkut. Työntekijä voidaan lomauttaa useita syitä, esimerkiksi yrityksen 's rakennemuutos, konkurssi, supistukset, irtisanomisen tai yhtiön' s toiminnot ovat muuttuneet.Kun työntekijä on lomautettu, hänen asemansa ei yleensä täytetään, ja hän saa kiinteän määrän rahaa yhtiön ja voi tiedosto ja saavat työttömyyskorvausta ja korvauksia.
Työntekijä, joka on ammuttu työstään voidaan tai ei voi saada työttömyysetuuksia riippuen syy ampumisen. Jos se johtuu taloudellisten leikkausten työnantajan, ja jos hänen raukeaa eivät ole vakavia eivätkä oikeuta kieltää häntä hänen etuja, hän voi vaatia näitä etuja.

Jos se johtuu väärinkäytöksiä, jotka voivat aiheuttaa haittaa yhtiölle kuin; epärehellisyys, paljastaen liikesalaisuuksia, krooninen tardiness ja poissaolot, seksuaalinen häirintä, niskoittelu, ja menossa töihin humalassa, hän ei voi vaatia työttömyyskorvausta.

Yhteenveto:

1. Sekä potkut ja irtisanotaan ovat tahtomattaan päätteet päättää työnantaja. Potkut johtuu työntekijän 'vika kun lomautuksen on uudelleenjärjestelyn vuoksi, supistaminen tai konkurssi.
2. potkut on ankarampi, kun lomautuksen on lievempi.
3. lomauttamiseen oikeuttaa työntekijän työttömyysetuuksia taas potkut voivat tai eivät oikeuta työntekijän etuuksiin.
4. Kun työntekijä lomautetaan, hänellä on paremmat mahdollisuudet löytää uusi työpaikka samalla kun työntekijä on ammuttu, se olisi vaikeampaa häntä löytämään uutta työtä.
5. asemaa lomautettu työntekijä ei yleensä täytetä uudelleen, kun asemaa potkut työntekijän täytetään uudelleen.