Ero oikeudet ja velvollisuudetRights vs. velvollisuudet

On yleinen väärinkäsitys siitä tulkinnasta oikeudet ja velvollisuudet. Ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että molemmat ehdot ovat vaihdettavissa. Kuitenkin, ne eivät ole. On itse asiassa useita erillisiä eroja kahden termejä, jotka sisältävät oikeudellisia määritykset, ja moraalisia tai eettisiä normeja.

Oikeudet ovat pääosin myönnetyt yksityisille hallintoelimissä, ja yleensä kirjattu lakeihin. Esimerkiksi demokraattisessa maassa, hallitus voi myöntää sen kaikkien ihmisten 'oikea' valita oma hallitus äänestämällä (käyttäessään franchising). Samoin hallitus voi kirjoittaa laiksi 'oikeus' (liikunta) sananvapautta. Samoin hallitukset voivat myöntää 'oikeudet' yksilöille enemmän aineettomien asioita, kuten kirjallisen tai taiteellisen teoksen (tekijänoikeudet). Oikeudet voidaan myöntää myös yksittäisen tai ainutlaatuisia perusteella toisten elinten, kuten työnantajien tai kumppanien kautta mekanismi sopimuksia. Kaikki tällaiset oikeudet on rakennettu oikeudellinen kehys, joiden avulla ne voidaan puolustaa tai riitauttaa oikeudessa.

On tärkeää muistaa, että oikeudet myönnetään perustuvat sovittuun käyttäytymistapoja ja velvollisuudet, odottaen keskinäisen kunnioituksen ja yhteistyön. Oikea siis ei ole vain laki, joka antaa yksilöille tai hallintoelimissä tehdä tai sanoa mitään he haluavat. Se on perusta tai puitteet, jolle koko yhteiskuntaan rakenteet ja määrittelee itsensä. Jokainen oikea ilmenee läpi useita velvollisuuksia tai tehtäviä, jotka virtaavat ulospäin keskeinen laki, kuten väreitä veden. Juuri nämä velvoitteita tai tehtäviä, jotka me yleensä kutsumme vastuut.

Vastuu voi olla rajoitettu listan annettujen tehtävien työnantajan. Se voi myös olla laaja, ja moraalisesti tai eettisesti vastuussa sisällä suurempi yhteiskunnassa. Vastuu voidaan antaa yksittäiselle (työnkuva), tai oletetaan yksittäisen (rikoin sen). Sitä voidaan soveltaa yksittäistä (turvallisen käytön moottoriajoneuvon), tai hiljaista laajemmassa yhteydessä yhteiskunnalliseen käyttäytymiseen (lastesi 'käyttäytymistä). Olipa sopimusoikeutta tai sosiaalista käyttäytymistä, ilman vastuuta mikään ei koskaan saada aikaan. sekä oikeus ja velvollisuus olemassa symbioottinen suhde, joka ei voida erottaa.Yhteenvetona:

1. oikeus on etuoikeus myöntämä hallintoelin, joka on kirjoitettu lakiin.

2. oikeus voidaan puolustaa tai riitauttaa oikeudessa.