Ero Tekijänoikeudet ja patenttiCopyright vs Patent

Me kaikki tiedämme, että molemmat, 'tekijänoikeus' ja 'patentti' on tarkoitus oikeuksien suojelemiseksi ja keksijöiden, heidän henkinen ominaisuuksia. ? Niiden samankaltaisuus pysähtyy siellä, koska ne eroavat toisistaan ​​mitattuna niiden toimintoja ja periaatteita.

Yksi ero, että heillä on aiheesta kattavuutta. ? Tekijänoikeus kattaa oikealla luoja, yli töitä taiteellisen luonteen kuin kappaleita, kirjoja, elokuvia, karttoja, valokuvia, maalauksia, ja tietokoneohjelmat, muutamia mainitakseni. ? Se antaa myös tekijänoikeuden haltijan yksinoikeus heidän kopioida, jakelua ja sopeutumista. ? Patentti kattaa keksintö, kuten laite tai menetelmä, joka on uusi ja hyödyllinen ja estää muita ihmisiä kopioida ja käyttää, myydä tai jakaa näitä keksintöjä.

Tekijänoikeudellinen suoja luomus alkaa kun se on luotu ja kestää luoja 'eliniän plus 50-70 vuotta.? Keksintö on suojattu vasta patentti on myönnetty ja kestää 10-20 vuotta maasta riippuen' lait. ? Sekä tekijänoikeus ja patentti voidaan uudistaa ja molemmat voidaan siirtää toiselle henkilölle.

Kun kyseessä on tekijänoikeus, se voidaan siirtää vain sen jälkeen, kun luoja 'kuoleman.? Patentti voidaan siirtää tai myydä toiselle keksijän, edellyttäen patentti ei ole päättynyt vielä.? Kun patentin tai tekijänoikeuden on vanhentunut, keksinnöt tai luomuksia siirretään julkisuuteen ja sitä voi käyttää vapaasti kuka tahansa, joka haluaa tehdä niin.? kun kyseessä on tekijänoikeus, tämä tapahtuu, jos luoja on jo kuollut.Rikkomista tai rikkomista, joka tekijänoikeuden tapahtuu, kun itse työ on kopioitu, mutta tekijänoikeus sallii käytön tai kohtien tekijänoikeudella suojatun teoksen toinen henkilö, kunhan käyttö on tunnustettu ja täyttää kohtuullisen käytön. ? Patentoitu työtä, toisaalta ei voida tehdä, käyttää tai myydä ilman lupaa patentin haltijalle. ? Kun kyseessä on patentinloukkaus, patentin haltija on maksettava vahingot.

Toinen ero näiden kahden välillä on, että tekijänoikeuksien on halvempaa, vaatii vähemmän paperityötä, ja on vähemmän aikaa vievää kuin patentti. ? Patenttivaatimuksia on monimutkaisempi ja vaatisi asianajajan käsitellä paperityötä, joten se maksaa enemmän. ? On olemassa useita muita maksuja, että yksi on maksettava at patentointiin toimisto ja etsintä on tehtävä muista patenteista samanlaisesta keksintö.

Yhteenveto:

Tekijänoikeuden haetaan kirjallisten ja taiteellisten teosten, kun patenttia haetaan uusia ja hyödyllisiä keksintöjä.

Tekijänoikeuslailla suojattu teos suojattu heti sen perustamisen, vaikka keksintö on suojattu vasta patentti on myönnetty.

Osia tekijänoikeudella suojatuista teoksista voidaan käyttää toisen henkilön, jos se on kuitattu, kun patentoitu työtä ei ole tehty tai myydä toisen, ilman lupaa patentin haltijalle.

Tekijänoikeuden maksaa vähemmän kuin patentin ja on helpompi hankkia.