Ero Law ja EquityLaw vs Equity

'Laki' määritellään 'elin sääntöjä, jotka sääntelevät toimintaa yhteisössä ja joka suoritetaan sen poliittiset valtuudet.' Se on oikeudellinen järjestelmä perustettiin joukko sääntöjä siitä, miten ihmiset yhteisön tulisi kohdella toisiaan. Se säätelee hallituksen ja tuomioistuinten täytäntöönpanevan. Se on suunniteltu luomaan järjestystä, kannattavat vapautta vaikka samaan aikaan valvoa järjestyksessä niin, että ihmiset voivat elää harmonisesti toisiinsa.

Yhteinen laki kehitti Englanti Royal Courts. Se on elin lakien joka perustuu tullin ja tuomioistuinten päätösten aiempien oikeustapauksia tai ennakkotapauksia eikä lakisääteinen lait. Tarkoituksena mukauttamista Tämän lain tarkoituksena on saada ennakoidun ja ennakoitavissa lopputulokseen erityisiä toimia. Sen tarkoituksena on taata johdonmukainen ja yhdenmukainen lain soveltaminen tilanteissa, jotka ovat samankaltaisia. Se perustuu periaatteeseen, jonka hoitoon samanlaisia ​​tilanteita tai seikkaan eri tavoin eri yhteyksissä on sopimaton tai epäoikeudenmukainen. Joten kun osapuolet ovat eri mieltä lain tulkinnasta tietyissä tapauksissa tuomioistuin seuraa päätökset tehdään samassa tilanteessa aiemmin.

Se oli myös keskiajalla Englannissa, jossa käsite pääoman kehitettiin täydentämään tiukkoja sääntöjä tai lakeja, joita pidettiin liian karkea, kun sitä sovelletaan tietyissä tapauksissa. Se on joukko periaatteita jossa kannatetaan oikeudenmukaisuuden ja seuraa luonnollista lakia. Kun päätöksiä tietyissä tapauksissa pidettiin kohtuuttomana, että vastaaja voisi valittaa Englannin kuningas joka myöhemmin delegoinut vastuun kansleri. Varhainen kanslerit olivat aatelisia tai pappeja. Kun 17-luvulla, mutta vain asianajajat nimitettiin kanslerit.

Equity avulla tuomioistuin voi soveltaa oikeuteen perustuu luonnon laki ja harkintansa mukaan. Aina on erimielisyyttä soveltamista common law, pääoma sovelletaan. Selkein ero lain ja pääoman piilee ratkaisuja, että ne tarjoavat.Tapaoikeus yleensä palkintoja rahalliset vahingot tietyissä tapauksissa, mutta pääoma voi asetuksella joku toimia tai olla toimimatta jotain. Tapauksissa, joissa vahinkoa kärsinyt ei halua rahallista vahingonkorvausta, vastaaja voi tilata mitä hän on ottanut.

Tuomioistuimet voivat tilata writs jotka on vaikeampi saada ja ovat vähemmän joustavia kuin kieltokanteita jotka tilataan pääoman tuomioistuimissa. Vaikka laki tuomioistuin voi liittyä raati, ei tuomaristo osallisena pääomaan; tuomari yksin päättää tapauksissa.

Yhteenveto:

1. Laki on ruumiin sääntöjä, joita säännellään hallituksen ja tuomioistuinten täytäntöönpanevan kun pääoma on joukko sääntöjä, jotka seuraa luonnollista lakia ja oikeudenmukaisuutta.
2. oikeudessa, vastaajia voi tilata maksamaan rahallista vahingonkorvausta, kun oman pääoman, jos kantelija haluaa päästä takaisin, mitä on otettu häneltä sijaan saada rahaa, tuomioistuin voi velvoittaa vastaajan tekemään niin.
3. laki voi tilata writs samalla pääoma voi tilata kieltoja.