Ero Ounce ja unssiaUnssi vs Troy unssi

Kun henkilö puhuu unssi, ne yleensä viittaavat avoirdupois unssi, jota tavallisesti käytetään punnitus erilaisia ​​esineitä. Kuitenkin, kun se tulee koruja, termi 'unssi' tarkoittaa täysin eri merkitys. Hopea, kulta ja muut jalometallit ovat todella punnitaan kautta unssia.

Termi ja mittausjärjestelmä oli loi ensimmäisten vuosien aikana osoitteessa Troyes, Ranska. Se kehitettiin jälkeen kauppiaat todettu, että on tarpeen olla vakio paino mittausjärjestelmä, jota käytetään messujen alueella. Periaatteessa unssia merkitsi tietyn määrän hopeaa, joiden tiedetään hienous käytetty kaupan ja maksaa erilaisia ​​kohteita markkinoilla. Siksi se saattaa kuulostaa uskottavalta, mutta termi 'troy' oli itse asiassa peräisin Troyesin oikeudenmukainen C yksi suosituimmista toripäivinä aikakaudella C sijasta suosittu 'Troy' tarinoita.

Toisaalta, säännöllinen unssi kutsutaan avoirdupois käännettynä 'tavaroiden paino' ja pitkälti käytetty villan kaupan. Tämä johtuu tuolloin villan kaupan oli kaikkein kukoistava teollisuuden ja oli näin ollen yleisin kauppa kauppiaat harjoittavat. Tästä syystä muiden tavaroiden suoritettiin myös samalle punnitusjärjestelmä säädetty villan, epävirallisesti kääntämällä sitä osaksi 'standardi' järjestelmä muuhun kuin jalometalleja.

Se todella järkevää, että punnitusta varten jalometallit ja tavarat ovat erilaisia ​​ottaen huomioon, että unssia ja säännöllinen unssi eroavat todellinen paino. Yksinkertaisesti sanottuna, Troy unssi painaa enemmän kuin standardi paino C noin 9,7 prosenttia enemmän. Grammoina, tämä tarkoittaa, että unssia painaa noin 31 103 grammaa, kun taas säännöllinen järjestelmässä on vain 28. 349 C, että 'sa 2. 754 eroa. Se ei ehkä ole paljon joillekin, mutta otetaan huomioon, että olemme tekemisissä arvokas metallien täällä, ero on ratkaiseva.

Kuitenkin don 't yrittää sekoittaa troy pound säännölliseen kiloa. Aikana tällaiseen tilanteeseen, troy punta todella painaa enemmän kuin tavallinen. Siksi kun se tulee liiketoimiin, on tärkeää, että erot ovat hyvin määritelty välttää pääoman menetyksen. Pohjimmiltaan troy kiloa koostuu 12 troyunsseina vaikka on 16 säännöllistä unssia säännöllisesti kiloa.

Jalometallit jossa unssia järjestelmää käytetään sisältävät kultaa, hopeaa, platinaa, jalokiviä, ja paljon muuta. Kaikki muu, tavallinen järjestelmää hyödynnetään. Tietenkin, kun se tulee jalometallien, troy unssi ei ole ainoa tekijä katsoi määrittää sen arvon. Muita edellytyksiä ovat karaatin, tunnusmerkkejä millesimal hienous.

Nykyaikana juhlarahoja normaalisti sisältää tietyn määrän jalometallien jotka on merkitty kolikon itse. Yleensä nämä kolikot on erityisesti suunniteltu sisältämään tietty määrä jalometalli, hyvä esimerkki on Yhdysvaltain Platinum Eagle, joka sisältää noin unssia jalometallia.Kun yrittää hankkia jalometalleja, on tärkeää selvittää, onko unssi tarjotaan on säännöllinen tai unssia. Hyvä uutinen on, että unssia metrijärjestelmä on periaatteessa sama kaikissa maissa ja olisi sen vuoksi, helpottaa ostajien hankkia kohteita murehtimatta ero semantiikkaa.

Yhteenveto:

1. troyunssia käytetään mittaukseen jalometallien.

2. Standardi unssin käytetään periaatteessa kaikenlaisia ​​tavaroita paitsi jalometalleja.

3. unssia on raskaampaa kuin tavallinen unssi klo 31. 103 grammaa.

4. säännöllinen unssi painaa 28 349 grammaa.