Ero Osteoporoosi ja nivelrikkoOsteoporoosi vs nivelrikko

Sekä Osteoporoosi ja nivelrikko ovat yleisiä sairauksia, jotka tapahtuvat aikana keskellä myöhempiin elämänvaiheisiin. Osteoporoosi on luuston-sairaus, jossa luut tulla hauraampi vähenemisen takia luuntiheyden. Luut olevan Osteoporoosi kärsijä on suurentunut alttius murtumia. Nivelrikko, toisaalta, on yhteinen-tauti. Tämä johtuu ruston menetystä (proteiini aine, joka toimii 'tyyny' välillä luut nivelet) nivelissä.

Osteoporoosi voidaan myös nimitystä 'huokoinen luut'. Tässä sairaudessa, luut heikkenevät, ja se yleisimmin esiintyy tietyn iän jälkeen, vaikka luukato voi johtaa myös tämäntyyppisen taudin. Nivelrikko tarkoitetaan lähinnä tulehdus nivelissä. Vaikka tämäntyyppiset niveltulehdus liittyy myös ikääntymiseen, se johtaa yleensä kulumiselta luut; jossa nivelet ovat kärsineet toistettu liikakäyttöä aikana tiettyä toimintoa tai urheilua. Mitä tapahtuu, on, että rusto alennetaan hitaasti, mikä aiheuttaa joustamattomuus nivelissä ja kehittämiseen luinen kannukset. Näin ollen turvotusta.

Osteoporoosi enimmäkseen esiintyy naisilla, jotka ovat vanhempia kuin 45-vuotiaita, mutta se voi ilmetä myös miehillä yli 65-vuotiaita Tämä pätee erityisesti niille miehille, jotka tupakoivat tai jotka ovat liian kulutettu kofeiinia tai steroideja. Nivelrikko on yleisin ihmisiä, jotka ovat ylipainoisia tai lihavia, tai ne, jotka ovat kokeneet jonkinlaisen trauma tai fyysistä vahinkoa nivelissä.

Yhteinen oireita Osteoporoosi ovat kivut ja kivut luut, pituuden menetystä, murtumia lonkassa, selkärangassa, vyötärö ja muut kehon alueille, ja vamma, joka johtuu puute luun vahvuuden. Nivelrikko nivelissä esiintyy lonkan, polvien, niska, selkä, alaselkä alueilla ja pieni käsi nivelet, ja on erittäin kivulias. Tuhoalueilla tavallisesti suurennetaan tai turvoksissa, ja niille on ominaista jäykkyys.

Osteoporoosi voidaan estää saavuttaa korkeampi huippu luumassan lapsuuden ja nuoruuden vaihetta. Saavutetaan oikea liikunnan ja ravinnon, mikä viivästyttää luun rappeutumista. Luun tiheyttä voidaan lisätä lenkkeily, kävely ja portaiden kiipeäminen mahdollisimman vaivaa muutaman kerran viikossa, ja terveellisen ruokavalion tulisi sisältää riittävästi kalsiumia ja D-vitamiinin nivelrikko voidaan estää ylläpitämällä kehon painosta, kävely, uinti, ja käyttäessään joustavuus nivelet aikana eri toimintoja. Kohtalainen liikunta auttaa myös vähentämään kipua ja parantaa toimintaa nivelet. Jatkuva paine tietyllä yhteinen tulisi mahdollisuuksien mukaan välttää.

Yhteenveto:1. Osteoporoosi on luuston-tauti, kun taas Nivelrikko on yhteinen-tauti.

2. Osteoporoosi on sairaus esiintyy yleisesti naisilla yli 45-vuotiaat, kun taas nivelrikko voi johtua liikalihavuudesta, tai vaurioita ja kulumista nivelet.

3. Osteoporoosi ei ole havaittavissa sen alkuvaiheessa, mutta vähitellen edistystä, ja saattaa aiheuttaa murtumia luut. Nivelrikko aiheuttaa voimakasta kipua nivelissä, ja nivelet vaikuttaa ovat yleensä punaiset ja turvonneet.

4. osteoporoosin oireita ovat ohuita ja heikot luut, ja luuston massan tiheys, kun taas Nivelrikko on merkitty turvotusta ja punoitusta lähellä nivelet luut.