Ero oligosakkaridit ja polysakkariditOligosakkaridit vs Polysakkaridi

Koehenkilöillä kuten kemian, biokemian, ja ravitsemus, voi elävästi muistaa, että oligosakkaridit ja polysakkaridit ovat sokereista. Etuliite liitetään nämä sanat kuten 'oligo' tarkoittaa muutaman taas 'poly' tarkoittaa runsasta.

Oligosakkaridit kutsutaan esimerkiksi, koska ne sisältävät pienen määrän sokeria komponentteja. Niitä löytyy useimmiten kasveja erityisesti pienissä laitoksissa. Esimerkkejä näistä kasveista valtava määrä oligosakkaridit ovat: sipulit ja sen muut perheen, maa-artisokka (perheen auringonkukka), parsa, vehnä, palkokasvit, ja sikurinjuuri.

Oligosakkaridit ovat minimaalisesti makea maku. Ne on todettu hyväksi terveydelle, koska sulamatonta oligosakkaridia mahassa apua tuotannossa hyviä bakteereja kutsutaan prebiootit. Ne auttavat alenevassa bakteeriflooraa vatsassa edistää hyviä ja parempia ruuansulatusta nopeuttaa ravintoaineiden imeytymistä elimistöön.

Polysakkaridit, toisaalta, sisältävät suuren määrän sokeria komponentteja. Esimerkkejä näistä ovat tärkkelys ja glykogeenin. Ne ovat makeita luonteeltaan. Esimerkkejä näistä ovat: jauhot, joka on tärkein ainesosa leivän, hedelmät, vihannekset, maissitärkkelystä, ja mutterit mm. Polysakkaridit antaa energiaa ja voi myös auttaa lihasten ja tukea tuotantoa maksan solujen terveelle maksa.Polysakkaridit sanotaan olevan monimutkaisia ​​hiilihydraatteja, koska niiden kemiallinen rakenne. On tärkeää, että hyvinvointi ja toiminta ihmisiin. Ilman niitä ei voi olla vähemmän energialähteitä.

Yhteenveto:

1. Oligosakkaridit sisältävät pienen määrän sokeria, kun taas polysakkaridit sisältävät runsaasti sokeria.
2. Oligosakkarideilla löytyy lähinnä pienissä laitoksissa taas polysakkaridien löytyy hedelmiä, vihanneksia, jyviä, ja tärkkelys.
3. Oligosakkaridit on hyvä vaikutus mahassa kun polysakkaridien antavat yleiset tarvitsemasta energiasta ihmisiin.