Ero Glykogeeni ja tärkkelysGlykogeenin vs Tärkkelys

Kehomme tarvitsee energiaa pitää meidät käynnissä. Jos meillä ei ole energiaa, tunnemme heikko ja meidän elimet eivät pysty toimimaan kunnolla. Ilman sitä emme voi liikkua ja tehdä edes keskeisimpiä asioita, kuten kävellä tai syödä. Pysyä kehomme ??? energia tarvitaan, meidän täytyy saada huomattavaa saanti sokeria tai glukoosia, joka on energialähde meidän soluja.

Glukoosia tai sokeria voidaan hankkia tärkkelyksestä. Saamme tärkkelys sekä kasveja ja eläimiä. Elinten meidän elinten, kuten maksa, vatsa, ja lihakset ovat luonnostaan ​​pystyvät tuottamaan eläimen tärkkelys glykogeenin mutta saamme suurin osa sokerin tärkkelyksestä, joka on tuotettu kasveista, kuten perunoista, vehnästä, ja riisiä.

Sen jälkeen otamme tärkkelystä, kehomme käsittelee sen hiilihydraatteja, jotka koostuvat hiilestä, vedystä ja happea. Hiilihydraatit tallennetaan sitten meidän soluissa käytettäväksi meidän energiaa tehdä asioita.

Seuraavassa on muutamia faktoja glykogeenin ja tärkkelys auttaa ymmärtämään, miten he käyttävät solut kehon energian tuotantoa että tarvitsemme.

glykogeenin

Glykogeeni on molekyyli tekemä maksassa, lihaksissa, aivoissa, kohtu (raskaana), ja vatsa joka on toissijainen energian varastointi eläinsoluissa. Se on usein kutsutaan eläinten tärkkelystä ja näyttelee tärkeää osaa glukoosin sykli. Se auttaa solujen tallentaa glukoosia varmistaa heille tasainen tarjonta energiaa.

Energia varannon muodostama glykogeenin voidaan nopeasti käyttää, jos on äkillinen tarve glukoosia ja vain glykogeenin tehty maksassa on avattava muille elimissä. Toinen elimet voivat saada glukoosia ruokaa, syömme.Määrä glykogeenin varastoituu elimistöön riippuu henkilön ??? s fyysistä terveyttä, perus aineenvaihdunta kiihtyy, ja ruokavalio. Meidän energian tarve on syy, miksi tärkkelys on katkottua meidän ruokavalioon.

Tärkkelys

Tärkkelys on hiilihydraatti tuotetaan kaikki vihreät kasvit, että on suuri määrä glukoosia yksiköt, joita käytetään energian varastointiin. Kasvit, kuten peruna, vehnä, maissi, riisi, ja maniokki, ovat kaikki täynnä tämän hiilihydraatin tyyppi, joka on välttämätön ihmisen.

Tärkkelys sisältää 20-25% amylaasia ja 75-80% amylopektiiniä molekyylejä. Se jalostetaan sokeria, joka on tärkeä ainesosa ihmisen ??? s ruokaa. Sitä voidaan myös käyttää sakeutus- ja stiffing aineena tai liimaa.

Ihmiset eri kulttuureista käyttää tärkkelyksen eri tavoin. Roomalaiset käytetään sitä kosmeettisiin, muinaiset egyptiläiset käytetään sitä kudonta ja liimaamalla papyrus ja sitä käytettiin Kiinassa hoitoon paperia. Se on useimmiten käytetty elintarvikkeiden vaikka, kuten tärkeä energialähde.

Yhteenveto

1. Glykogeeni koostuu vain yhden molekyylin, kun tärkkelys koostuu kahdesta.
2. Vaikka molemmat ovat glukoosin polymeerejä, glykogeenin tuotetaan eläimiä ja on tunnettu eläinten tärkkelystä, kun taas tärkkelys, jota tuotetaan.