Ero Glykolyysi ja KäyminenGlykolyysivaiheen vs. KÄYMISTILASSA

Glykolyysivaiheen ja käymisessä prosesseja muuntaa kompleksin molekyylin tai aineen yksinkertaisempiin muodossa helppo imeytymistä tai käyttö. Molemmat muuntaa sokereita tai hiilihydraatteja hyödyllinen muodossa, mutta eroaa siten, että käyminen käyttää hiivan tai bakteerien prosessissa muuntaminen.

Glykolyysin tunnetaan 'makea halkaisu prosessi', koska se tarkoittaa muuntaminen sokerit, joita on makea kieli. Siihen liittyy muuttamassa kuusihiilisistä sokerit kolmeen hiilen sokereita. Vapauttaa energiaa, kutsutaan kuten adenosiinitrifosfaatin että adenosiinidifosfaattia, tapahtuu muuntamisen aikana. Prosessi Glykolyysivaiheen voi tapahtua kanssa tai ilman hapen läsnäollessa.

Glykolyysin on jaettu aerobinen Glykolyysivaiheen ja anaerobisen glykolyysin. Anaerobinen Glykolyysivaiheen tunnetaan aikaisemmin kuin aerobinen Glykolyysivaiheen koska aikaisemmin ajassa, noin 3. 5000000000 vuotta sitten, saada happea ei ole vielä tiedossa. Tänään, koska hapen saatavuus on jo löydetty, aerobinen Glykolyysivaiheen on käytetty. Glykolyysivaiheen ja käyminen molemmat tuottavat ATP. Merkitys, sekä valmistaa ja toimittaa energiaa kehon soluihin, kasvisolut jne Glykolyysi käsittää useita kemiallisia reaktioita samalla poikkeuksellisesta entsyymejä apuna kemiallisia reaktioita. Tämä prosessi johtaa jolloin saatiin summa kahden palorypälehapon molekyylejä, kaksi ATP-molekyylejä, kaksi NADH molekyylejä, sekä kaksi molekyyliä vettä. Ravinteet saadut tässä prosessissa käytetään paitsi polttoaineina vaan myös rakennuspalikoina solujen.

Käyminen alkaa prosessin Glykolyysivaiheen. Siinä hyödynnetään palorypälehapon. Tuotteet Palorypälehappo muutetaan 'jätteitä' ja nolla energia on hankittu. Käymisen aikana, energiaa ei jo tuottanut. Käyminen tapahtuu yleensä luonnostaan; se harvoin tai useamman Joskus tapahtuu anaerobisesti. Kaksi eniten tunnetut käyminen ovat alkoholi käyminen, joka sisältää asetonia ja metanolia käyminen, ja maitohappo käyminen.

Käyminen maitohapon tapahtuu bakteerien esiintyminen, kuten Lactobacillus acidophilus ja sieniä. Jogurtti on tehty läpi prosessin maitohapon käymisen. Ihmisen lihakset myös tehdä maitohappofermentaation. Normaalisti lihakset täytyy tehdä soluhengityksen itse. Happi verestä ja keuhkot, joskus, voi 't päästä suoraan lihaksiin koska joidenkin pulaa ja elimet vaativat sitä kuin lihakset. Joten, lihakset tekevät soluhengityksessä ilman hapen läsnäollessa. Kolme molekyyliä palorypälehapon ovat taipui maitohapoksi. maitohappo ei käytä meidän lihas siksi se kuljetetaan kehoon eritykseen. Kun se saavuttaa maksan, maksan käyttää sitä. Anaerobinen hengityksen tehdään myös lihasten kun henkilö on aneeminen. johtuen RBC pulaa, veri ei pysty kuljettamaan tarvittava määrä happea tarvitaan elin. Siksi lihas kompensoi järjestää itselleen tarvitsemansa energian. aneeminen henkilö saattaa kokea lihassäryt ja jäykkyys. lopputuote maitohapon käymisen lihaksissa aiheuttaa sen kipeä ja tuntuu jäykältä. maitohappo käymisen jogurtti tapahtuu sienten läsnäolon ja toisinaan bakteerit. maitohappo on syy hapan maku jogurttia.

Alkoholi käyminen on mahdollista joidenkin bakteerien ja hiivan kanssa. Jätteet tuotteet Tämän prosessin ovat hiilidioksidi ja etanoli. Tämä prosessi tapahtuu aikana oluen tekeminen, leivontaan, ja viinin.Yhteenveto:

1. Glykolyysi ja käymisessä prosesseja muuntaa kompleksin molekyylin tai aineen yksinkertaisempiin muodossa helppo imeytymistä tai käyttö. Molemmat muuntaa sokereita tai hiilihydraatteja hyödyllinen muodossa, mutta eroaa siten, että käyminen käyttää hiivan tai bakteerien prosessissa muuntaminen.

2. Glykolyysi kutsutaan 'makea halkaisu prosessi', koska se tarkoittaa muuntaminen sokereista, joita on makea kieli. Siihen liittyy muuttamassa kuusihiilisistä sokerit kolmeen hiilen sokereita. Vapauttaa energiaa, kutsutaan kuten adenosiinitrifosfaatin että adenosiinidifosfaattia, tapahtuu muuntamisen aikana. Prosessi Glykolyysivaiheen voi tapahtua kanssa tai ilman hapen läsnäollessa.

3. Glykolyysi jakautuu aerobinen Glykolyysivaiheen ja anaerobinen Glykolyysivaiheen. Aerobinen prosessi tuottaa enemmän ATP kuin anaerobinen prosessi. Glykolyysin liittyy useita kemiallisia reaktioita samalla poikkeuksellisesta entsyymejä apuna kemiallisia reaktioita. Tämä prosessi johtaa jolloin saatiin summa kahden palorypälehapon molekyylejä, kaksi ATP-molekyylejä, kaksi NADH molekyylejä, sekä kaksi molekyyliä vettä.

4. Käyminen alkaa prosessin Glykolyysivaiheen. Siinä hyödynnetään palorypälehapon. Tuotteet Palorypälehappo muutetaan 'jätteitä' ja nolla energia on hankittu. Käymisen aikana, energiaa ei jo tuottanut.