Ero Black and White Chia siemenetMusta ja valkoinen Chia siemenet

Chia, alkaen kasvi minttu perhe, Lamiaceae, on kotoisin Etelä- ja Keski-Meksikossa ja Guatemalassa. Atsteekit viljelty tämä kasvi. Se oli erittäin arvokasta, että muinaiset hallitsijat kunnioitusta sille vuosittain. Siemenet Chia joskus jauhetaan kun lehdet tehtiin ravinteikkaaksi juomia ja ruokaa.

Chia kasvaa vuosittain jopa 3 3 jalkaa. Tai 1 m korkea. Sen vastapäätä lehdet kasvavat jopa 4-8 cm pitkä ja noin 3-5 cm leveä. Se on kukkia, jotka ovat violetti ja joskus valkoinen väri ja tuotetaan useissa klustereita löytyy joka varsi.

Tämä kasvi kasvatetaan kaupallisessa koska sen siemeniä, jotka ovat täynnä omega-3-rasvahappoja. Se voi poimia öljyt ja voi tuottaa jopa 25-30 prosenttia uuttuvien öljyä, joista suurin osa on-linoleenihappo (ALA). Antioksidantit ovat myös erittäin runsaasti nämä siemenet sekä erilaisia ​​aminohappoja. Siemenet löytyy useimmiten soikea muoto on noin 1 mm.

Chia siemenet ovat mottle-väritetty valkoinen, ruskea, musta ja harmaa. Ne sisältävät, 34% öljyä, 20% proteiinia, antioksidantteja, ja ravintokuituja. Nämä antioksidantit ovat: kahvihappo chlorogenic ja hapot, quercetin, myrisetiiniä, ja jopa kaempferol flavonoleista. Ne eivät sisällä mitään natriumpitoisuus sekä gluteenia.

Proteiini sisältö mustavalkoinen Chia siemenet eivät ole aina sama. Tutkimukset osoittavat, että kaikilla neljällä eri paikoista, joissa Chia on viljelty, ei ole mitään perustetta sanoa, että proteiini valkoinen Chia on isompi määrä kuin mustan lajeja. Sisältö vaihteli lähes kaikissa tapauksissa. Se on myös sama asia määriä lipidejä, palmitiini-, steariini-, öljy-, linoli- ja linoleenihapon. Kaikille me tiedämme, milloin tiivistää, pimeä Chia meni niin pitkälle korkeampi kuin 0,01% kuin valkoinen Chia siemenet.

Tässä tutkimuksessa yksin, on suurempia eroja koostumuksessa välillä mustavalkoinen Chia siemenet tuottamina sijainti. Tämä on erittäin johtuu eroista ilmastossa eri huolenaiheita. Joten ei käytännössä ole difffernce lainkaan mustan ja valkoisen välillä Chia siemenet kuin Chia siemenet ovat pääasiassa mustia.

Chia, joka tunnetaan myös Salvia Hispanica, on olennainen ruokaa terveyden aficionados. On tunnettua muinoin kuin kannattaja parantaa kestävyyttä. Se tunnetaan myös nimellä 'käynnissä elintarvikkeet', kuten ne, jotka syövät sen siemeniä voisi jatkua koko päivän ilman mitään, mutta siemen itse. Koska se oli erittäin arvostettu aikana hämärä kertaa, se on nyt takaisin se nimetä yhdeksi arvostetaan elintarvikkeita.

Moderni tutkijat kutsuvat, onko se 's musta tai valkoinen Chia siemenet, kuten' super food '. Tämän lääkevalmisteen hyödyt Chia yleensä ovat: vähentynyt veren glukoosi-, vähentynyt insuliinin reaktion, jossa jonkinlaista helpotusta diabetes laski tasolle verenpaine, vähentynyt tulehdus tai turvotus verisuonia, alempi riski gaseousness, enemmän kestävyyttä ja energiaa, parannus sydämen terveyteen, parantaa kuntoa paksusuolen ja säännellyn suolen, alentunut taso happo refluksi, tyrosis ja laihtuminen.Koska Chia siemenet on hyvä taso liukoista kuitua, se voi imeä jopa kymmenen kertaa sen ruumiinpaino; tämä vesimäärä voidaan jopa laittaa lasin ja voi juoda kuin luonnollinen juoma. Sen hyytelömäinen aine sijaitsee vatsassa 's mehu takit hidastaa ruoansulatusta ja hiilihydraattien imeytymistä. Niinpä, kun juo lasi Chia hyytelömäinen geeliä ennen ateriaa, voit vähentää nälkää ja jopa himo ruokaa ja makeisia.

Chia siemenet voidaan nauttia raaka joko kokonaisuudessaan siemenen tai maahan ja voidaan laittaa Pinole, karkea jauho pois maissinjyvät, jotka paahdettu. Liottaa siemeniä voidaan käyttää puuroja, gruels ja vanukkaat, kun jauhettuja siemeniä sisältyvät paistetaan elintarvikkeita, kuten leipää, kakkuja ja keksejä ainesosina. Chia ituja voidaan myös käyttää voileipiä, salaatteja ja muita ruokia.

Yhteenveto:

? Musta ja valkoinen Chia siemenet ovat elintarvikkeita korkea ravintoarvo.

? Ne tunnetaan yleensä olevan korjaustoimenpiteitä ihmisen vaivoja.

? Musta ja valkoinen Chia siemenet, kun istutettu eri paikoissa eroavat minimaalisesti koostumukseltaan ravintoarvoa.

? Istutus mustavalkoinen Chia siemenet eri paikoissa on erilaiset vaikutukset koska se riippuu sijainnin ja ilmastossa kyseisillä aloilla.