Ero Selluloosa ja tärkkelys Selluloosa vs Tärkkelys

Meidän energiaa pitää kehomme menossa ja kaksi yleisimpiä energialähteet ovat selluloosa ja tärkkelys.

Selluloosa
Selluloosa on glukoosin polymeeri, jonka yksiköitä voidaan pyörittää akselin ympäri, joka selkäranka polymeeriketjujen glukoosiyksikköä ja on kytketty beta sidoksia. Se on yleisin orgaaninen yhdiste, ja se on ensisijainen komponentti kasvisolut.

Vaikka jonkinlainen selluloosaa voidaan turvallisesti syödä ihmisten kuin ulkokuori maissi, ainoa eläimiä, jotka voivat sulattaa selluloosa ovat termiittejä ja märehtivät pureskelua lehmiä, peuroja tai puhvelin, koska heillä on tiettyjä entsyymejä, jotka voivat rikkoa selluloosan alas glukoosiksi .

Selluloosa on vahva ja ei liukene veteen; itse käsittelemällä sitä in happoja korkeassa lämpötilassa on ainoa tehokas tapa murtaa se alas sen glukoosista. Se on myös mauton ja hajuton.

Se on monia kaupallisia sovelluksia ja on tärkein osa paperin ja kuidun valmistamisessa vaatteita kuten puuvilla ja pellava. Sellofaaniin ja rayon myös johdettu selluloosan liukosellun läpi viskoosia, sallimalla sen ikä sitten käsittelemällä sitä selluloosaksantaatin sitten liuottamalla se sooda.Tärkkelys
Tärkkelys on glukoosin polymeeri, jossa kaikkien toistuvien yksiköiden on suunnattu yhteen suuntaan ja on yhdistetty alfa-sidoksia. Tärkkelys on syötävä ja voi turvallisesti syödä ihmisten koska meillä on entsyymejä, jotka voivat rikkoa sen alas glukoosiksi.

Se on hiilihydraatti ja ihmiset saavat tarjonnan tärkkelystä ja hiilihydraattien perunoista, vehnä, maissi, ja riisi. Kun nämä elintarvikkeet päästä kehoomme, ne hajoavat glukoosiksi ja käyttää energianlähteenä ja apuna aineenvaihduntaan.

Tärkkelys on heikompi kuin selluloosan ja on vähemmän kiteinen. Vaikka raaka-tärkkelys ei liukene kylmään veteen, se voidaan liuottaa lämpimään veteen ja sitä voidaan käyttää monin eri tavoin.

Se on yleisimmin käytetty ruokaa, mutta sillä on myös muita käyttötarkoituksia. Sitä voidaan käyttää liimaa, vuonna jäykistyminen vaatteita ja kudonta pellava, paksuuntua kastikkeet ja hoidossa paperin.

Yhteenveto
1. Selluloosa on glukoosin polymeeri, jonka yksiköitä voidaan pyörittää akselin ympäri, joka selkäranka polymeeriketjujen glukoosiyksiköistä, kun tärkkelys on glukoosin polymeeri, jossa kaikkien toistuvien yksiköiden on suunnattu yhteen suuntaan.
2. glukoosi yksiköiden tärkkelys on yhdistetty alfa yhteyksiä samalla glukoosiyksiköt selluloosan on yhdistetty beta sidoksia.
3. Tärkkelys on ihmisravinnoksi kelpaavaksi, kun selluloosa ei ole.
4. Tärkkelys on vesiliukoinen taas selluloosa ei voida liuottaa veteen.
5. Selluloosa on vahvempi kuin tärkkelystä.
6. Selluloosa on enemmän kiteistä kuin tärkkelystä.