Ero Kiinan ja Länsi-lääketiedeKiinalainen vs länsimaisen lääketieteen

Ero kiinalaisen ja länsimaisen lääketieteen voi todella olla pelkästään käsitys. Mille tahansa potilaalle samasta oireita, saat vaihtelevia tapoja miten tiedot liittyvät että potilas on järjestetty, kun joko kiinalaisen tai länsimaisen lääketieteen.

Yksi tärkeimmistä eroista on lähestymistapa. Lähestymistapa, jossa länsimaisen lääketieteen on pelkistävä ja analyyttinen, kun taas kiinalainen lääketiede käyttää induktiivinen ja synteettistä lähestymistapaa.

Länsi-lääke perustuu standardeihin ja todisteiden, kun taas kiinalaisen lääketieteen nojaa kokemukseen ajan lukuisissa tutkimuksissa ja kliiniset havainnot. Länsi-lääke on ehdottomasti perustuu päätelmiä valmistettu laboratoriotutkimusten. Satoja vuosia havaintojen ja tutkimus tuottavat kokemuksen, joka muodostaa perustan ja monimutkaisuus kiinalaisen lääketieteen.

Vaikka länsimaisen lääketieteen on puhtaasti tieteen, kiinalainen lääketiede on enemmän parantavaa taidetta. Kemiallisia yhdisteitä käytetään muotoilemaan lääkkeitä Länsi lääkkeitä, vaan ainoastaan ​​yrttejä käytetään kiinalaisten hoitoja. Lähes jokainen kasvi nähdään olevan jonkin verran terveydelle hyötyä kehon, ja siten olemassa vähän tai ei lainkaan sivuvaikutuksia lääkkeiden, koska yrtit ovat pohjimmiltaan annetaan niiden luonnolliset muodot. Toisaalta, länsimaisen lääketieteen varassa kemiallisia huumeita, ja keskellä, joka on hyvin kannattava lääketeollisuus, joka on vastuussa tutkimuksen ja tuotannon näitä kemiallisia lääkkeitä. Vaikka nämä yhdisteet voivat olla korkeampia teho johtuen laaja tutkimus tehdään niiden tuottamiseen, ne myös tulevat sivuvaikutuksia, jotka vaihtelevat lievästä vakavaan, ja jopa kuolemaan joissakin huumeiden tapauksissa.Toinen keskeinen ero on, että kiinalaisen lääketieteen tarkastellaan kehon 's järjestelmää kokonaisuutena, kun taas Länsi-lääketiede keskittyy tiettyyn osaan tai sen toiminta. Mutta, koska ihmiskeho on monimutkainen järjestelmien kunkin sidoksissa toiseen, todellisen luonne miten se toimii usein vääristelivät reduktionismi järjestelmän länsimaisen lääketieteen, jolloin kokemusperäinen ja observatorio menetelmä kiinalaisen lääketieteen merkityksellisempi kuin se tarkastellaan koko elimistössä järjestelmä.

On alas puoli, kiinalainen lääketiede, toisin kuin Länsi, puuttuu välineet tutkia yksityiskohtaisesti sisäisiä mekanismeja ihmiskehon, siis määrittää tehokkain hoito tällaisissa tapauksissa tartuntataudit tulee asian ja erehdyksen. Runsaasti työkaluja voimakkaiden diagnoositoimintoja länsimaisen lääketieteen tekee tarkemman valittaessa tehokkaamman hoidon kitkemään sairaus. Kuitenkin viime aikoina suuntaus on integroida molempien lääkkeiden hoitosuunnitelmia.

Yhteenveto:
Länsimaisen lääketieteen käyttää pelkistävää ja analyyttinen lähestymistapa, kun taas kiinalainen lääketiede käyttää induktiivinen ja synteettistä lähestymistapaa.
Länsi-lääke on standardoitu ja näyttöön perustuvaa, kun taas kiinalainen lääketiede on kokemusperäinen.
Vaikka länsimaisen lääketieteen on puhdasta tiedettä, kiinalainen lääketiede on enemmän parantavaa taidetta.