Ero White ja tumma lihaWhite vs Tumma Meat

Monet yrittävät kyseenalaistaa eroa valkoista ja tummaa lihaa. Syy tällaiseen todennäköisimmin vaikutuksista terveyteen syömisen kumpikin tuote. Perinteisesti monet mieluummin syö valkoista lihaa, koska se pidetään yleensä terveempiä lihan valinta. Mutta mitä oikeastaan ​​tekee eron näiden kahden välillä? Onko valkoisen lihan todella terveellisin vaihtoehto?

Tumma liha sisältää enemmän myoglobiinin. Tämä on normaali biologinen pigmentti sisäpuolella lihassoluja, joka tarjoaa happea lihaksiin fyysisen rasituksen aikana, kuten liikunta. Linnut, kuten kalkkunat ja kanat ovat enemmän näitä myoglobiineihin jalkaan alueella, koska ovat luonteeltaan enemmän kävelyä kuin lentäminen. Siten sekä lintuja jalat, jotka näyttävät tumma liha. Muuta lihaa (saman linnun) yleensä valkoisemmat kuten niitä rinnan alueella.

Vuodesta ravitsemuksellinen näkökulmasta, tumma liha on paljon terveellisempää kuin mitä useimmat ihmiset ajattelevat. Tumma liha on yllättäen paljon B-vitamiineja ja muita mineraaleja, kuten sinkkiä ja rautaa. Se myös kerskuu enemmän seleeniä, antioksidantti, joka auttaa ehkäisemään sairauksia ja jopa tappaa tiettyjä syöpiä. On unssilta perusteella, tumma liha on todella enemmän ravinteita kuin valkoista lihaa.

Nyt valkoinen liha on tullut erittäin suosittu, koska sen kalori arvosta. Kalori tummuus- ja valkoista lihaa tekee jälkimmäisen parempi vaihtoehto joku, joka on vakavasti seuranta hänen päivittäisen ruoan saanti. Jos kuitenkin tullut ajatella sitä, ero kalori isn 't niin paljon. Kun syöt kolme unssia tumma lihaa ihon ehjä te' ll saada noin 160 kaloria. Toisaalta, jos syöt saman määrän valkoista lihaa (vielä iholle) sinun 'll vain saada 30 kaloria vähemmän. Tämä pieni ero ei ole lainkaan, että merkittävät.Mitä rasvapitoisuus, jos syöt tumma lihaa kalkkuna te kuluttaa 300% enemmän rasvaa kuin kun otat valkoisen lihan samasta lintu. Mutta hyvä uutinen on 2/3 tämän rasvan isn 't ollenkaan huono. Tämä käsittää sydämen terve tyydyttymättömiä rasvoja sisältöä, joka auttaa tuntuu täysin ja tyytyväisiä ateriat. Takia syö tällaista, sinun on vähemmän taipumuksia syömisen tarpeettomia välipaloja myöhemmin.

Joten mitä 's iso kuva? Tämä tarkoittaa, että sinun ei pitäisi sivuuttaa tumma liha te' ll löytää oman siipikarjatuotteiden. You 'll paljon hyötyä syövät sekä valkoista ja tummaa lihaa' 'vain oltava asianmukainen tasapainoinen saanti kunkin.

1. Valkoinen liha on vähemmän kaloreita ja yleistä rasvaa verrattuna tumma liha.