Ero glukoosi ja selluloosa Glukoosi vs Selluloosa

Molemmat termit kuulostaa samankaltaisia, mutta kuten monta sanaa, jokainen sana sisältää eri merkitys kuin muut.

Esimerkiksi 'glukoosi' on johdettu kreikan sanasta 'glykys', joka tarkoittaa 'makea', kun taas 'selluloosa' tuli latinan 'cellula', joka tarkoittaa 'biologinen solu.' Vaikka molemmat ovat erilaiset Etymologioiden molemmat ovat läsnä kasveja.

Glukoosi on sivutuote fotosynteesin, prosessi, jossa kasvit tehdä omia ruoka yhdistämällä hiilidioksidin ja veden läsnäolo klorofylli ja auringonvaloa. Kasveissa, eläimissä ja ihmisissä, glukoosi käytetään kehon polttoaineena elävän organismin 'ruumis' prosessit, kasvua ja kehitystä sekä liikkeitä. Ylimääräinen glukoosi on tallennettu glykogeenin eläimillä ja ihmisillä, kun se on tärkkelystä, kun löytyy kasveja.

Glukoosi on myös yleisesti tunnettu sokeria, joka on osa monimutkaisempaa hiilihydraatteja. Lähteenä polttoainetta, glukoosi on runsaasti ruokia hiilihydraatteja ja tärkkelyksestä kuten leipää, pastaa, perunaa, ja makeisia. Glukoosi tulee elimistöön ruoka ja on jaoteltu elin käyttää energiaa päivittäiseen kulutukseen.

Kasveissa, glukoosi löytyy mahla, jossa se tallennetaan tärkkelystä. Sitä käytetään kasvien kehittämiseen sen osat, kuten lehdet, juuret, ja varret. Ylimääräinen glukoosi on tallennettu siemenet ja juuret, joissa kasvi voi käyttää sitä tarvittaessa.

Ihminen käyttää glukoosia energialähteenä. Useimmiten, glukoosia esiintyy elintarvikkeissa. Mutta glukoosi voi myös ottaa muotoja tabletit, jauhe, ja dekstroosia, kun henkilö on kutsuttu diabetes. Diabetes on sairaus, jossa glukoosin isn 'T käsitellään elin kemikaali nimeltään insuliini (joka on haiman) jotta muuntaa että glukoosin energiaksi.Samaan aikaan, selluloosa on tärkeä osa kasveissa, joissa se esiintyy yleisesti kasvi 's soluseinän ja on yleisin orgaaninen yhdiste. Selluloosa muodostuu, kun kasvi yhdistää glukoosin yhteen muodostaen pitkiä ketjuja glukoosia. Ketjut kutsutaan polysakkaridit (poly = paljon, sakkariinia = sokeria tai glukoosia). muodostamalla nämä polysakkaridit, kasvit voivat rakentaa solunseiniään ja vahvistaa kasvinosien kuten varret, juuret, ja lehdet.

Selluloosa on myös erilaisia ​​käyttötarkoituksia ihmisten luonnollinen aine ja kaupallinen raaka-ainetta. Tätä yhdistettä käytetään vaatteiden sadonkorjuu kasvikuidut kuten puuvilla, pellava, hamppu ja juutti ja jalostamiseksi liinoja. Toinen käyttö on prosessissa paperin, sellofaania, ja räjähteitä. Tutkijat käyttävät selluloosa suodattaa nesteitä, kun taas rakennusalalla käyttää sitä rakennusten eristyksen.

Ihmisten ruokavaliossa, selluloosa tarjoaa kuitua elin, vaikka keho itse voi rikkoa osia selluloosan alas. Se auttaa liikkuvat ohutsuoleen nautittuna ja auttaa ulostaminen olemalla täyteaineena ulostetta. Se on usein suositeltavaa syödä suuren määrän kuitua ihmisille ripulia.

Yhteenveto:

1. Glukoosi valmistetaan fotosynteesissä, kun selluloosa on valmistettu monta ketjua glukoosin jälkeen glukoosia liuotetaan energian ja varastoidaan kuten tärkkelystä.
2. Glukoosi pidetään yksinkertaista sokeria, kun selluloosa on monimutkainen hiilihydraatti.
3. Tärkein käyttö glukoosin kasveissa on energiana tai varastoidaan energiaa kasvin 's kasvua ja kehitystä. Toisaalta, selluloosa toimii luuston ja rakenneosa kasvien' s soluseinien ja vahvistamalla agentti varret, juuret , ja lehdet.
4. Glukoosi imeytyy helposti tahansa organismit taas selluloosa ei voida pilkottu ihmisten ja monille eläimille.