Ero aerobinen ja anaerobinen bakteeritAerobinen vs Anaerobinen Bakteerit

On olemassa kahden tyyppisiä organismeja ja pieniä yksisoluisia bakteereja kutsutaan aerobiset ja anaerobiset bakteerit ihmiskehossa. Aerobic voivat käyttää happea, kun taas anaerobinen bakteerit voivat ylläpitää itseään ilman hapen läsnäollessa. Aerobiset bakteerit voivat puhdistaa happea, kun taas anaerobinen bakteerit eivät pääse riittävästi hajottaa ruoka molekyylejä peräti aerobisia bakteereja.

Aerobiset bakteerit saa energiaa ruuasta verrattuna anaerobinen, joka voi selvitä paikoissa, joissa on vähemmän happea, kuten ihmisen sisua. Jotkut anaerobiset bakteerit aiheuttaa myös sairauksia näillä alueilla ihmiskehon jossa on vähemmän happea toimitettu. Aerobisten bakteerien voi kasvaa ilman runsaasti happea mukana kemiallisen reaktion, kun taas anaerobinen termi ei tarkoita tätä.

Aerobisten bakteerien, verrattuna anaerobiset bakteerit, käyttää O2 solujen hengitystä. Anaerobinen hengityksen tarkoittaa energiasyklin vähemmän hyötysuhde tuottaa energiaa. Aerobinen hengitys on energiaa antaa pois monimutkainen prosessi, kun O2 ja glukoosi aineenvaihdunta yhdessä solun sisällä 's mitokondrioita. Yleensä juoksijat, keho voi mennä happea velkaa tilaan, kun hän juoksee nopeasti. Tämä aiheuttaa anaerobinen hengitys, jonka ansiosta saadaan maitohapon kiteitä lihaksissa. Tämä aiheuttaa lihaksen satuttaa, ja on parantunut hieromalla alueelle liuottaa tai huuhdella pois kiteet avulla verenkiertoon.

Anaerobiset bakteerit vs. aerobisia bakteereita esiintyy käyminen. Aerobisten bakteerien käyttää hapen läsnä ilmassa energia-aineenvaihdunnan, verrattuna anaerobiset bakteerit, joita ei tarvitse hapen energia-aineenvaihdunnalleTämä voidaan ymmärtää tekemällä kokeilu tunnistaa ne kasvavat aerobiset ja anaerobiset bakteerit nestemäisessä kulttuuriin. Aerobiset bakteerit kokoontuvat päälle hengittää useimmat hapen selviytyäkseen, kun taas anaerobinen bakteerit pikemminkin kerää pohjassa välttää happea.

Lähes kaikki eläimet ja ihmiset ovat obligaatteja aerobiset jotka tarvitsevat happea hengitystä, kun taas anaerobinen hiiva on esimerkki fakultatiivisten anaerobit bakteerit. Yksittäiset ihmisen solut ovat myös fakultatiivisten anaerobit: He vaihtaa maitohappofermentointi jos happea ei ole saatavilla.

Yhteenveto:

1. Aerobinen bakteerien hengittää happea pysyä hengissä.
2. Anaerobinen bakteerit kuolee, kun läsnä on happea, ja siten vältetään O2.
3. Aerobinen hengitys tuottaa energiaa avulla monimutkainen prosessi soluissa.
4. Anaerobinen hengityksen tuottaa kiteitä, ja aiheuttaa kipua lihaksikkaat alueilla.