Ero musta ja vihreä teeMusta tee vs Vihreä tee

Tea yleensä tulee alun perin eri muunnelmia tehty yhdestä yleinen kasvi, Camellia Sinesis että tällaisia ​​juoman olemassa, koska keisarillinen aikoina suunnata. Yleensä teetä liittyy Aasian maissa, kuten Kiinassa, Japanissa, Etelä-Koreassa ja joitakin Lähi-idässä. Teetä uskotaan virkistävän valtuudet ja rauhoittaa aistit mietiskelyyn tai rentoutumiseen rankan päivän 'työn. Vuodesta Camellia Sinesis on neljä erillistä tyyppinen teetä nimittäin, oolong, vihreä, valkoinen ja musta. Yhteinen ero kunkin toisistaan ​​on hapetus tasolla, mikä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän keitetään teelehdet vedellä, sitä enemmän hapetettu se tulee. Lisäksi, mitä enemmän aikaa, että tee on keitetty, sitä enemmän ravintoaineita uutetaan lehtiä, että vesi.
Oolong tee on mitoitettu jonnekin välillä vihreää ja mustaa teetä, se 's hapettumista alkaa noin 10%: sta 70%. Muinaisina aikoina Kiinan kutsutaan oolong, musta lohikäärme teetä, koska se' s pitkä, kihara ja tumma ulkomuoto. Valkoiset tee, tulee nuorempi lehdistä Camellia Sinesis kasvi, joka on laajalti viljelty Fujan maakunnassa Kiinassa. Valkoinen tee kaikkien neljän vaihtelut Camellia Sinesis kasvi on vähiten hapettuu, kun se on korjattu, se annetaan kuivua alle luonnonvaloviittausten hapettumisen minimoimiseksi ja käyminen on tämä prosessi, joka tekee teetä näkyvät väriltään valkoinen. Lisäksi valkoinen tee sisältää vähiten kofeiinia kaikista neljästä lajikkeista jonka suuruus 18-20mg kofeiinia per kuppi.
Vihreä tee on toinen tuote valmistettu Camellia Sinesis kasvi, kuten 1 askel vähemmän kovuus mustaa teetä. Vihreä tee siitä 'nimi näkyy vihreänä hapettuu hieman, mutta ei mene läpi käymisen. Se sisältää runsaasti antioksidantteja ja yhdisteet, jotka on asianmukaisesti lisätä aineenvaihduntaa rasvaa noin 17%: sta 19% ilman asianmukaisesti lisäämällä sykkeen . Mineraalit saatavissa tällaista teetä aiheuttaa termogeneesi. Vuonna Kofeiinimäärä vihreä tee sisältää 30-35mg per kuppi.
Suosituin teetä maailmassa, on musta tee, silti peräisin Camellia Sinesis kasvi, musta tee kaikista vastaavista lajikkeista läpi hapettumista ja käymisen korkeammat, tämä on syy, miksi se 's ulkonäkö on musta. Vaikka lannistua jotkut koska se 's voimakas ja karvas maku, musta tee on terveellisin teetä, mutta musta tee on se' oma virkistävä versio liian The jäätee, joka on valmistettu musta tee on yksi suosituimmista virkistäviä juomia Amerikassa. mukaan kofeiinia, se on 240-250mg kuppia kohti. uskotaan myös minimoida mahalaukun sairauksien, sydän, maksa, ja hermoston ongelmia. Joissakin tutkimuksissa on esitetty, että säännöllinen saanti musta tee minimoi esiintyminen Parkinsonin 'tauti.
Yhteenveto:
Neljä lajikkeiden teetä; oolong, valkoinen, vihreä ja musta ovat kaikki valmistettu yleinen kasvi, Camellia Sinesis.
Vihreä tee läpikäy hapetus prosessi, mutta ei käyminen kun musta tee läpikäy molempia.
Musta tee on suosituin teetä lännessä.
Vihreä tee sisältää noin 210 mg vähemmän kofeiinia kuin musta tee.