Ero Lipidit ja HiilihydraatitLipidit vs Hiilihydraatit

On olemassa kolme eri macronutrients välttämätön elin. Nämä ravintoaineet edistävät kasvua, aineenvaihduntaa, kehittäminen ja muita elimistön toimintaan. Tällaisia ​​ovat loi kuin macronutrients koska ne antavat paljon kalorien tasolla kehossa. Lipidit ovat laaja ryhmä molekyylejä säveltäminen rasvojen, vahojen, sterolit ja rasvaliukoisten vitamiinien, nimittäin A-, D-, E- ja K Ne sisältävät myös triglyseridit, fosfolipidit, ja muutakin. Niiden keskeisenä tehtävänä on varastoida energiaa osana solukalvojen.

Carbohdydrates, toisaalta, ovat orgaanisia yhdisteitä, jotka sisältävät hiiltä, ​​vetyä ja happea, joten heidän nimensä. Vuonna rakenteellinen näkökulmasta, se on tarkempi pitää niitä polyhydroksial- aldehydejä ja ketoneja. Ne jaetaan neljään ryhmään, nimittäin; monosakkaridit, disakkaridit, oligosakkaridit ja polysakkaridit. Hiilihydraatit on eri tehtävät. Ne voisivat olla varastointi energian, ja toimii tärkeänä osana RNA. Niillä on tärkeä merkitys immuunijärjestelmän, lannoitus, estämään veritulppia, ja synnyssä.

Useimmat suuret ruokavalion lipidien ihmisten ja eläinten eläinten ja kasvien triglyseridit, membraanifosfolipidien, ja sterolit. Lipidien metaboliaa on syntetisoida ja huonontaa lipidivarastoihin. Se luo sitten rakenteelliset ja toiminnalliset lipidien jokaisen kehon kudokseen. Lisäksi, olisi lipogeneesiin, joka on rasvahappojen synteesiä. Tämä mahdollistaa sen, että carry-out proteiinien joka erittyy maksasta. Mitä hiilihydraattiaineenvaihdunnan, se kokee hajoamista. Katabolia on prosessi talteen energiaa, jonka metaboliareaktio solut käyvät läpi. On olemassa kaksi suurta aineenvaihduntareittiä että monosakkaridi catabolic menee läpi. Se käy läpi Glykolyysivaiheen ja sitruunahapposyklissä. Prosessi Glykolyysivaiheen, oligosakkarideja leikataan pienempiin monosakkarideiksi glykosidihydrolaasit. Monosakkaridiyksiköissä on sitten tehtävä monosakkaridi hajoamista.

Lipidien löytyvät elintarvikkeet muodoista triacyglycerols, kolesteroli, ja fosfolipidit. On vähintään rasvan määrä ruokavaliossa, joka tarvitaan imeytymistä eri rasvaliukoisten vitamiinien ja karotenoideja. Lisäksi on ravinnon vaatimus välttämättömiä rasvahappoja, kuten linolihappoa, a-linoleenihappoa. Ilman välttämättömiä rasvahappoja, yksinkertainen esiasteita ruokavalion voitti 't synteettistä.Lähteet linolihappoa löytyy auringonkukan ja maissin öljyt. Alfa-linoleenihappo löytyisi vihreät lehtivihannekset, pähkinät, ja palkokasveja. Foods runsaasti sisältöä hiilihydraatteja löytyy leivät, pastat, virvoitusjuomien, makeisten, hedelmät, riisi, viljat, ja juurekset. Foods runsaasti hiilihydraatteja ovat todennäköisesti löytyy jokaisen aterian, että meillä on. Otetaan esimerkiksi, aamiainen. Henkilö voi saada hiilihydraatteja pannukakut, rinkeleitä ja vohveleita. Lounaalla siellä 's vihannes salaatti, että yksi on osallinen. Ja illalliselle, henkilö voivat nauttia suklaa jälkiruoaksi.

Joissakin tutkimuksissa koko ruokavalion rasvan saanti saattaa johtaa riskin lihavuuden jos saanti on liian paljon. On kuitenkin olemassa tutkimuksia, jotka tarjotaan terveyshyötyjä. Hyvä esimerkki olisi kulutus omega-3 rasvahappoja. Tällaiset päiväsaanti pienentää riskiä saada sydän- ja verisuonitautien, syövän ja psyykkisten sairauksien. Mukaan ravitsemusterapeutit, he keksivät glykeeminen indeksi ja glykeeminen kuorma käsite. Tämä on pitää ihmiset tietoisia suuntaviivojen saannin monimutkaisia ​​hiilihydraatteja. Se on ollut huolissaan siitä, että korkeasti jalostettuja elintarvikkeita runsaasti hiilihydraatteja voi aiheuttaa epäterveellistä vaikutuksia. Suurimmat haittapuoli liikaa hiilihydraatteja olisi diabetes. Kehon voitti 't voitava hyödyntää paljon elimistössä glukoosin. Tämän seurauksena glukoosia ylittää asianmukaista veressä. Sitten se aiheuttaa monia komplikaatioita elin.

Yhteenveto:

1. Sekä hiilihydraattien ja lipidien on sama toiminto, joka on varastoida energiaa.
2. Lipidit olisi syntetisoida niiden lähteet kun hiilihydraattien tehdään hajoamista.
3. Lipidit löytyy öljy taas hiilihydraatteja löytyy tärkkelystä sisältävien elintarvikkeiden.