Ero Blue Cohosh ja musta cohosh
Blue Cohosh vs musta cohosh

Jos se on ensimmäinen kerta kohdata tähkäkimikki ja sininen cohosh juuret, luultavasti tuntuu, että ne ovat lähtöisin samasta alatyyppejä kasveja, vain jonkin verran vaihtelua niiden väriä nimet antavat ymmärtää. Mutta vaikka niiden kaltaiset 'cohosh' nimet, ne ovat itse asiassa kaksi erillistä juuria. Itse asiassa ne eivät edes peräisin samasta suvusta ja perheen kasveista. Lisäksi sekä musta ja sininen cohosh juuret pidetään lääkekasvien, käytetty ja käyttöön intiaanien. Ne voivat käsitellä terveysongelmia ja sairauksia, erityisesti naisiin, kuten ne, jotka liittyvät kuukautisten, raskauden, ja sukupuolitaudeista.

Blue? cohosh, tieteellisesti kutsutaan Cauloophyllum thalictroides, on jäsen happomarjakasvit tai happomarjapensas ryhmä. Se kasvaa runsaasti Pohjois-Amerikassa, erityisesti välillä rajojen Manitoba ja Oklahoma. Musta cohosh, joka tunnetaan myös nimellä musta snakeroot tai keiju kynttilä, kuuluu Ranunculaceae tai Leinikki perheen. Sen tieteellinen nimi on Cimicifuga racemosa. Kuten sen vastine, se löytyy koko Pohjois-Amerikassa. Molemmat kasvit löydetty ja käytetty intiaanien lääkinnällisiin tarkoituksiin, jopa ennen Englanti uudisasukkaat miehitetty mantereen.

Vaikka molemmat ovat erityisesti naisille, niiden toiminnot ja vaikutukset vaihtelevat. Musta cohosh pidetään anti-puuskittainen. Tämä tarkoittaa, että se voi helpottaa krampit pre-kuukautiskierron oireyhtymä, kuumia aaltoja vaihdevuosien aikana ja muut vaikutukset hormonaalinen epätasapaino. Se tekee tämän estämällä erityksen luteinisoivan hormonin (LH). Lisäksi se tasaa hormonaalisia vaihteluita tasapainottamalla estrogeenin tuotantoa. Muita vaivoja, joita voidaan käsitellä tässä yrtti ovat munuaisten ongelmia, hyperkolesterolemia, yskää, kurkkukipua ja masennus. Kuten musta cohosh, sininen cohosh on tarkoitettu tilojen hoitamiseksi liittyy nimenomaan hormonaalista epätasapainoa. Se voi lievittää vatsan kouristukset ja auttaa hoidossa kohdunkaulan dysplasia, klamydia, sekä endometrioosin. Sitä pidetään kohdun tonic. Tämä tarkoittaa, että on hyödyllistä kohtu, erityisesti raskauden aikana. Kun kyseessä on abortin tai keskenmenon, sininen cohosh palauttamista voidaan kohdun kudoksiin. Enemmän kuin olla korjaamiseksi, se on myös epäonnistuneessa yrtti. Siitä tulee näin jota sisälsi ainetta nimeltä Caulosaponin joka voi aiheuttaa kohdun supistuksia.Kuten useimmat lääkkeet, musta ja sininen cohosh yrtit ovat niiden vastaavien sivuvaikutus. Pitkäaikainen käyttö entinen on arveltu osaltaan maksavaurioita. Yhteinen haittoja sisältävät painon vaihtelu, alhainen verenpaine, kouristukset, pahoinvointi, ummetus, ripuli, päänsärky, ja hidas sydämenlyönnit. Toista huomata, se 's myöskään ole suositeltavaa liikakäyttöä sininen cohosh, koska haittavaikutuksia voi aiheuttaa erityisesti munuaisten ja sydämen.

Yhdistelmä sininen ja musta cohosh on tehokas kypsymistä kohtuun, valmistautuu se vapauttaa sen sisällön minimaalisella työvoimaa toimitus synnytyksen aikana. Sama ominaisuus voi myös häiritä raskauden jos otetaan aikana alkuvaiheessa. Molemmat yrtit voidaan toteuttaa standardin keittäminen, tinktuura, jauhetta tai kapselin muodossa. Valmistella musta cohosh keittäminen, sen juuret on haudutettu noin 10 minuuttia. Se tehdään enintään 4 kertaa päivässä annostuksella 1-4 ruokalusikallista. Uute otetaan Blue cohosh kestää kauemmin kiehua keskimäärin 25 minuutin. Annostus sininen cohosh on 0,5-1 kuppi kulutetaan jopa 4 kertaa päivässä.

Yhteenveto

Musta ja sininen cohoshes ovat lääkkeitä yrttejä, jotka voivat käsitellä erilaisia ​​naisten lisääntymisterveyttä ongelmia.

Musta cohosh, sen estrogeenisiä anti-puuskittainen ominaisuuksia, on tehokkaasti lievittää kuukautiskierron kramppeja ja muita oireita tuomiin hormonaalista epätasapainoa. Sininen cohosh, toisaalta, on erikoistunut kypsymistä kohtuun helpottaa työvoiman synnytyksen aikana.

Yhdistelmä musta ja sininen cohoshes voi myös helpottaa epäonnistuneen reaktioita.