Ero Sokeri ja HiilihydraatitSokerit vs Hiilihydraatit

Ruoka voidaan määritellä aineita, jotka palvelevat ravita tai rakentaa kudoksia tai antaa lämpöä, kun kulutetaan elimistöön. Nämä elintarvikkeet voidaan jakaa luokkiin kuten hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit. Proteiinit ovat rakennuspalikoita elin. Ne ovat monimutkaisia ​​molekyylejä, jotka koostuvat hiilestä, vedystä ja hapesta samoin typpi- ja joskus rikki. Rasvat toimii varastointi tuotteiden kehon. Ne ovat vastuussa ylimääräisen kalorien tarpeiden niin vaatiessa elin. Ne ovat myös koostuvat suhteellisen korkea pitoisuus hiiltä ja vetyä. Hiilihydraatit ovat monimutkaisia ​​molekyylejä koostua aggregaatti yhden tai useamman tyyppisiä yksinkertaisia ​​sokereita.

sokerit
Sokerit ovat yksinkertaisia ​​molekyylejä, joita vapautuu kehoon prosessin ruuansulatusta polysakkaridien tärkkelyspitoiset elintarvikkeet. Harvat Yleisimpiä sokerit ovat: glukoosi, fruktoosi, galaktoosi, jne. Joita esiintyy yleisesti käytettyjä aineita, kuten pöytä sokeri, hedelmämehut, maito, jogurtti, melassi, ruskea sokeri, ja hunaja.

Sokerit voidaan jakaa kahteen ryhmään sen mukaan, minkä tyyppisestä molekyylien rakenteessa kuin monosakkarideja ja disakkarideja. Monosakkaridit ovat sokerit, joilla on yksi molekyyli sokeria, kuten glukoosia, fruktoosia, jne. Kun kaksi molekyyliä samanlaisia ​​tai erilaisia ​​monosakkarideja yhdistää, ne muodostavat disakkaridia, kuten laktoosia ja sakkaroosia. Monosakkaridit edelleen luokitellaan tetrooseja, pentooseja, heksooseja, ja heptoosien perusteella, että hiiliatomien lukumäärä on läsnä niiden rakennetta.
Sokerit ovat vesiliukoisia ja joilla on makea maku. Fyysisesti ne ovat valkoisia, kiteisiä aineita.

hiilihydraatit
Hiilihydraatit ovat monimutkaisia ​​sokeria molekyylejä, jotka koostuvat useammasta kuin kahdesta ja jopa kymmenen sokerimolekyyleille kutsutaan kuin oligosakkarideja. Monimutkaisempia molekyylejä koostuu yli kymmenen sokerimolekyylejä kutsutaan polysakkarideja. Nämä monimutkaiset rakenteet ovat nimeltään hiilihydraatteja. Hyvä esimerkki hiilihydraatti on tärkkelys ja selluloosa. Tärkkelys koostuu glukoosista monomeerien läsnä sen syklinen rakenne. Selluloosa on tärkein rakenteellinen materiaali kasveja. Se on myös glukoosin polymeeri. Muita tällaisia ​​tapauksia ovat insuliini, glykogeenin, kitiini, pektiiniä jneEnimmäkseen hiilihydraatit eivät liukene veteen. Ne eivät ole pilkottu vasta jakaa yksinkertaisemmiksi muotoihin. Ne rinnastetaan elin yksinkertaisiksi sokereiksi, jotka sitten imeytyvät suolistossa.
Lopuksi voidaan sanoa, että hiilihydraatit ovat polymeerit yksinkertaisia ​​sokereita, joilla on erilaiset fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet.

Yhteenveto:

1. Sokerit ovat vesiliukoisia, kun hiilihydraatit eivät liukene veteen.
2. Sokerit on makea maku, kun hiilihydraatit eivät ole makeita.
3. Sokerit helposti sulavaa kehossa kun hiilihydraattien on jakaa yksinkertaisemmiksi molekyylejä ennen pilkottu.