Ero liukeneva ja liukenematon kuituLiukoinen vs. liukenematon kuitu

Fiber, kuten ravintokuitua, on mitä lääkärit yleensä termiä karkearehua puhuttaessa potilaan 's ruokavalio. On olemassa kahdenlaisia ​​nimittäin: liukenevia ja liukenemattomia kuituja. Ensisijainen ja ehkä ilmeisin ero niiden välillä on se, että liukenevia kuituja ovat kirjaimellisesti liukeneva (voidaan liuottaa) nestemäisessä tai veteen samalla liukenemattomia kuituja areena 't.

Kaksi sulavat eri tavalla. Kun saanti liukenemattomia kuituja, se vain välittää koko pituudelta ruoansulatuskanavan ja kohti paksusuolen lähes ennallaan. Tämä on mitä muut voivat tulla ilmaista kuin 'mitä otit on mitä ottaa pois!' Sillä liukenevia kuituja, nämä turpoavat joutuessaan kosketuksiin veden kanssa ja toiminnan joidenkin bakteerien suolistossa, nämä kuidut saavat käymisteitse ja muodostavat osaksi rasvahappoja, jotka ovat erilaisia ​​terveyteen liittyviä etuja.

Joitakin etuja liukenevia kuituja ovat tärkeitä hidastaa ruoansulatuskanavasta. Näin he antavat kehon riittävästi aikaa niin, että ravinteet tulevat ruoka kunnolla imeytyy. Lisäksi hidastaa glukoosi vapauttaa vereen ja samalla viive mahalaukun tyhjenemistä. Tämä tarkoittaa, että yksi 's glukoosipitoisuuden (verensokeri) tulee vakaampi. Kuten mainittiin, liukenevia kuituja yleensä saada käymisteitse ja tulla rasvahappoja. Nämä hapot laskee veren kolesterolia nimenomaan alhaisen tiheyden lipoproteiini (LDL), joka tunnettiin huono kolesteroli. seurauksena, henkilölle, joka liukoista kuitua runsaasti elintarvikkeita usein on pienempi riski sydän- ja verisuonitauteihin. päälle näistä, liukenevia kuituja ovat myös hyödyllisiä ylläpidosta paksusuolen terveydelle.

Liukenemattomia kuituja ovat yhtä hyviä, mutta on eri vaikutusmekanismi. Ne ovat yleensä nopeuttaa ruoan liikettä mahasta suolistoon. Koska sen muoto on teknisesti muuttumattomana koko ruoansulatuskanavasta, liukenemattomia kuituja tarjota lisää irtotavarana ulosteesta luoda hyvin muodostuneita ulostetta. Sen lisäksi tällainen, se auttaa säilyttämään enemmän vettä ulosteesta jolloin sitä pehmeämmäksi. Lopputuloksena Näiden toimien avulla ulosteesta helpompi siirtää siten vähentää mahdollisuuksia ummetus. Muu kuin sen suoliston puhdistava vaikutus, liukenemattomia kuituja myös säilyttää luonnollisen pH yksi 's ruoansulatuskanavan. Näin divertikuliitti, paksusuolen syövän ja peräpukamia estetään.Molemmat ovat myös tunnettuja niiden vaihtoehtoiset nimet. Liukenevia kuituja voidaan kutsua myös pektiiniä, kun liukenemattomia kuituja kutsutaan selluloosa- tai ligniinin. Yksi voi saada liukoista kuitua syömästä kaurasta, palkokasvit, sitrushedelmien ja muiden kasvikset samalla liukenemattomia kuituja yleensä peräisin täysjyvätuotteita, vehnä, maissi leseet ja vihannekset, kuten selleri muiden joukossa.

1. Liukoinen kuidut voidaan liuottaa veteen toisin liukenemattomia kuituja.