Ero Aerobinen hengitys ja KäyminenAerobinen hengitys Vs Käyminen

Hengitys on todella käsite paljon puhuttu biokemian. Se, miten elollisen onnistuvat hengissä ja että on kautta hengitys. Muuten kutsutaan oksidatiivista metaboliaa, hengitys on, miten yksittäiset solut elimistössä muuntaa biokemialliset ravinteiden käyttökelpoiseksi energiamuotoja kuten ATP (adenosiini trifosfaatti), joka on itse asiassa tekninen termi kehon 's energiaa.

Hengitys on kahdenlaisia. Yksi on aerobinen, johon happi ja toinen on anaerobinen tai ilman happea. Samalla tavalla, on olemassa myös toinen vaihe kutsutaan käymistä enemmän tai vähemmän sama kuin anaerobiset mutta hieman erilainen.

Elintarviketeollisuuden näkökulma, käyminen on tiiviisti sidoksissa anaerobiset hengitys koska useimmiten käymisen eivät sisällä happi prosessissa kuten miten rypäleet fermentoidaan tehdä viiniä. Käyminen on teknisesti määritelty muuntaminen sokerin etanolin (kemiallisesti puhuminen). Yksinkertaisemmin se on muuttamassa hiilihydraatteja alkoholeja.

Yksi silmiinpistävä erot vaikka välillä käyminen ja aerobinen hengitys on lopputuote. Käymisprosessi tuottaa vain 2 ATP taas toinen tuottaa 38 ATP. Tämä antaa vaikutelman, että aerobinen hengitys on varmempi tapa valjastaa biologisen energian.

Toisessa analyysissä, joten ATP on paljon yksinkertainen aerobiseen hengitykseen koska happi tukien tuottaa ATP määräämättömän ajan. Mutta käyminen, ATP välityksellä elektroninsiirtoketju eikä happea ja on myös ilmi lyhyemmäksi aikataulu vain. Tämä tekee aerobinen hengitys noin 19 kertaa tehokkaampi kuin käymistilassa tai anaerobinen hengitys.Siellä 's vain 2 ATP tuotettu käymisen koska muu energia on todella yhdistetty jätemateriaalien jälkeen tuotetun käymisen. Koska jäte, etanoli (alkoholi) on tietenkin energiaresurssi bensiinin bensiiniä.

Lisäksi on olemassa monia tuotteita käymisen. Jos prosessi tapahtuu luustolihaksiin, lopputulos on maitohappo tämän jossa se maitohappokäyminen. Tämä tapahtuma on melko tavallinen, kun overstrain lihakset liikaa fyysisen rasituksen aikana kuin rasittava harjoituksia. Lihakset itse saada riistää happea, joka johtaa anaerobinen hengitys luo maitohappoa. Tämä happo on mikä aiheuttaa lihasten kouristelua. Hiivojen, lopputulos on etanoli siten kutsuen sitä etanolia tai alkoholikäymisen.

1. soluhengitykseen, aerobinen hengitys tuottaa 38 ATP kun käyminen tuottaa vain 2.

2. elintarvikkeiden jalostus, käyminen on yleensä anaerobinen tyyppinen hengitys, joka muuntaa sokerit alkoholiksi ilman osallistumista happea.