Ero ALA ja DHAALA vs. DHA

Ravintolisiä tukea yllä hyvää terveyttä yksittäisen sekä työ auttaa estämään sairauksia. Yksi tällainen ravintolisä esiintyy yleisesti meidän peruselintarvike ja ateriat ovat omega-3-rasvahappoja. Omega-3-rasvahapot, joita kutsutaan myös n-3-rasvahapot ovat merkittäviä, tyydyttymättömiä, olennaisia ​​rasvahappoja, että elimistö ei pysty syntetisoimaan, mutta ovat olennaisesti tärkeitä aineenvaihduntaa. Tämäntyyppiset ravintoaineet esiintyy yleisesti ruokaöljyt kuten kalaöljyt ja kasviöljyjä. Tuttuja lähteet kasviöljypolttimet ovat leväöljy ja pellavansiemenöljy. Omega-3-rasvahapot ovat arvellaan edistävän positiivisia terveysvaikutuksia ihmiskeholle. Jotkut näistä ovat erittäin hyödyllisiä vähentämiseen infektio, sydän- ja verisuonitaudit, ja jopa syöpää. Kaksi yleisintä ja ravitsemuksellisesti tärkeää rasvahapot ovat ALA tai a-linoleenihapon ja DHA tai dokosaheksaeenihappoa. Vaikka nämä molemmat rasvahapot ovat elintärkeitä tarpeen sisällyttää kaikkien 's ruokavalio, jotkut niiden erot ovat täten huomattava.

ALA (a-linoleenihappo) on yksi välttämättömien omega-3-rasvahappoja löytyy ruokaa. ALA on hyvin runsas joissakin kasveista tai kasvituotteita, kuten kasviöljyä. Näitä kasvi tuotteita ovat: flaxseeds, saksanpähkinät, kurpitsan siemenet, ja soijaöljy. Toisaalta, DHA (dokosaheksaeenihappo) löytyy myös elintarvikkeiden lähteistä, erityisesti Seafoods kuten kalaöljyä. Vaikka DHA ja ALA ovat omega-3-rasvahappoja, ne täysin on erilaiset koostumukset. ALA koostuu 18: 3n-3, kun DHA koostuu 22: 6n-3. Kuluttaminen suuria määriä näitä omega-3-rasvahapot voivat johtaa ottaa merkittäviä etuja terveydelle enemmän hyötyä kuin minimaalinen kielteisiä vaikutuksia. Tutkimusten mukaan DHA on yksi välttämättömiä ravintoaineita, joita tarvitaan normaalin aivotoiminnan, joka sisältää muistin parantamisen, nopeampi kyky oppia, parempi kognitiivinen suorituskyky, jne. Uskotaan myös, että DHA on yksi ravintoaineita tarvitaan verkkokalvon parantaa näöntarkkuutta. Saanti ravinnosta ALA uskotaan vähentävän vakavien sydänsairauksien. Kuitenkin lisääntynyt saanti tämän omega-3-rasvahappo voi johtaa lisääntymiseen todennäköisyys, jolla eturauhassyövän miehillä. Lisäksi viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että DHA on havaittu olevan tehokkaampi kuin ALA riskin vähentämiseen ottaa elämäntapaan liittyvien sairauksien erityisesti sepelvaltimotauti. DHA vaikuttaa vähentämällä vaikuttavat osaltaan sydän- ja verisuonisairauksia, joka sisältää anti-trombolyyttinen, rytmihäiriölääkkeet, ja alentaa huonoa kolesterolia tai triglyseridi veressä. Näin ollen, ALA ei ole vaikutusta tekijät sydän- ja verisuonitauteihin.

Jolla on annettu eroja kahden omega-3 rasvahappoja, ALA ja DHA, sekä niiden osoittautunut terveyshyötyjä ihmiskehoon, on välttämätöntä sisällyttää elintarvikkeita runsaasti näitä ravintolisiä meidän päivittäistä ruokavaliota. Näin tehdessään, on olemassa suurempi mahdollisuus estää tunnettujen sairauksien korkea kuolleisuus. Toisin sanoen, DHA ja ALA voi auttaa meitä saavuttamaan terveessä ruumiissa nauttia aivan elämän 's yllätyksiä.Yhteenveto:

1. ALA on hyvin runsas joissakin kasveista tai kasvituotteita, kuten kasviöljyä, kun DHA löytyy elintarvikkeiden lähteistä nimenomaan Seafoods kuten kalaöljyä.
2. ALA koostuu 18: 3n-3, kun DHA koostuu 22: 6n-3.