Ero raudanpuute ja AnemiaRaudanpuute vs Anemia

Rauta, jota pidetään yhteisenä metalli- ja yksi runsaimmin mineraalit meidän maa, on paljon käyttötarkoituksia meille. En viittaa se käyttää lähes kaiken materiaalin tai kohteen näemme ympärillämme. Mitä Viittaan on sen merkitys pieniä määriä, ja miten se on suuri rooli meidän elin.

Rauta on tärkeä kivennäisaine, joka meidän kaikkien pitäisi ottaa päivittäin. Tietäen erilaisia ​​elintarvikkeita, jotka sisältävät rautaa voisi olla hyväksi meille. Ruokavalio antaa meille jo riittäviä määriä rautaa, joita tarvitaan käyttöön. Tärkeää kuitenkin on, että sinun pitäisi tietää elintarvikkeita, jotka sisältävät riittävästi määriä rautaa. On olemassa monia rikkaita lähteitä rautaa käytettävissämme, joten meillä ei ole mitään ongelmaa valita niiden joukosta. Muutamia, olemme punaisen lihan, siipikarjatuotteiden, kalan, ja vihreät lehtivihannekset sisältävät rautaa, joka on elimistölle välttämättömiä.

Miksi rautaa tärkeää kehomme? Tämä on syy. Rauta, alkuperäisessä muodossaan, yhdistyy veren yhdisteiden muodostamiseksi hemoglobiini. Nyt, hemoglobiini tarvitaan punasolujen, koska nämä ovat niitä, jotka kuljettavat happea eri soluihin kehon. Happi, kuten me kaikki tiedämme, on tärkeää, koska se mahdollistaa jokaisen solun kehomme työ- ja toimintakyvyn hyvin. Näin ollen raudan olisi oltava läsnä punasolujen asianmukaisesti kuljettaa happea eri kehon osiin.

Lisäksi rauta vaikuttaa myös toimia tärkeiden entsyymien meidän elin, joka toimii kulkeutumisväylä elektronin meidän soluissa, varmistaa normaalia toimintaa. Ilman rautaa, kehomme on taipumus hajota ja kuihtuvat. Siten riittämätön saanti rautaa kehossamme kutsutaan raudanpuute. Tämä ei ole tautitilan, mutta itse asiassa se on seurausta aliravitsemuksesta. Jokaisen yksilön pitäisi tietää, että on olemassa tarvittava määrä rautaa kehosta riippuen painoindeksi ja sukupuolen, koska naaraat tarvitsevat rautaa täydentää enemmän kuin miehet.

Kun raudan puute on liikaa ja ei hoideta kunnolla, niin se olisi nyt aiheuttaa anemiaa tai raudanpuutosanemia (IDA). Tässä tapauksessa on jo huomattava lasku punasoluja, joka kuljettaa elintärkeää happea. Tämä ei ole aliravitsemusta enää, vaan pikemminkin, sairaustilan itsessään. Se aiheuttaa kalpeutta ja heikkoutta, jos ei ole käsitelty riittävästi.Voit lukea lisätietoja kuitenkin, koska tämä artikkeli antaa perustiedot vain.

Yhteenveto:

1. Rauta on elintärkeä mineraali kehossamme monia toimintoja, mutta ennen kaikkea tarvitaan muodostumista hemoglobiinin.

2. Raudanpuutos johtuu riittämätön saanti elintarvikkeista runsaasti rautaa.