Ero UFA ja RFAUFA vs RFA

UFA viittaa rajoittamaton vapaa agentti, ja RFA viittaa rajoitettu vapaa agentti. UFA on pohjimmiltaan pelaaja joka doesnt 't kuulu mihinkään joukkue. Tämä skenaario voi olla seurausta kolme asiaa: pelaaja on vuokrattu vapaa hänen seuran, hänen sopimuksensa ei ollut' T uusittu päättymisen jälkeen, tai hän ei valittu alustavaa listan amatöörejä. Tämä tekee UFAs vapaasti tutkia tarjouksia muiden joukkueiden, ja he voivat valita, missä eri joukkueiden allekirjoittamaan sopimuksen.

RFA tarkoittaa periaatteessa sitä, että pelaaja on vapaa etsimään mahdollisia joukkueita, jotka voivat tarjota uutta sopimusta. Säännöt nimenomaan liittyvät vapaista agenteista vaihtelevat ammattilaisurheilun toiseen, mutta perusperiaate vapaan virasto pysyy samana. Kuitenkin ennen pelaaja voi tehdä sopimuksen uuden seuran kanssa, nykyinen seura on oikeus vastaamaan uuden tarjouksen ehdot, ja sen jälkeen pelaajan on pysyttävä vanhan seuran, koska muut tekniset täyttyvät myös.

Kuitenkin tapauksessa, jossa pelaaja neuvottelee uuden sopimuksen toisen joukkueen, ja hänen entinen seura valitsee vastaamaan ehdot, pelaaja ei välttämättä vapaa liikkumaan takaisin hänen entinen joukkue. Tämä johtuu siitä, kun pelaaja on suostunut pelata uuden joukkueen, sopimus tulee sitovaksi odottaessaan entinen joukkue 's etuosto. Ilmoitus liiga noin tällaista sopimusta tehdään kahden työpäivän kuluessa, ja sen jälkeen soitin 'entinen joukkue saa seitsemän päivää vastaamaan perusteella uuden tarjouksen. Sen jälkeen seitsemän päivän on kulunut, sopimus tulee virallisia, jos entinen joukkue ei tehdä mitään. Kuitenkin entinen joukkue voi halutessaan käyttää etuosto seitsemänä saada käteistä, esittämällä pelaaja ilmoituksen etuosto.Kun pelaaja osallistuu yli kuusi säännöllistä pelien kauden joukkue 's aktiivinen tai ei-aktiivinen, tai varattu lista, niin hän on sanonut olevan kertynyt kausi. Kun kertyneet vuodenajat ovat yli viisi, ja kun kyseessä on rajattu vuonna yli neljä, pelaaja on saavuttanut lakattua. sitten hän tulee rajoittamaton vapaa agentti. pelaaja tulee rajoitettu vapaa agentti, jos hänellä on kolme kertynyt kauden tai enemmän, tai vähemmän kuin neljä kyseessä on rajattu vuoden ja hänen sopimuksensa on päättynyt.

Yhteenveto:
UFA on rajoittamaton vapaa agentti, kun taas RFA viittaa rajoitettu vapaa agentti.
Yleensä UFA ei kuulu mihinkään joukkue, kun taas RFA kuuluu joukkue, mutta 'ehdollinen' vapaus etsiä ulkopuolella tarjouksia.