Ero Ocean Liner ja risteilyalusOcean Liner vs risteilyalus

Alukset ovat olleet voimassa vuodesta kivikaudelta. Kalastusta ja metsästystä, varhainen ihmisen käytetään kanootteja valmistettu ontoksi puusta lokit. Egyptiläiset olivat ensimmäiset käyttää puisia lautoja laivoissa joka salli heidän rakentaa suurempia ja tukevampi aluksia, pohjustaa maailmaa navigointiin.

Aluksia pääosin armeijan ja kaupankäyntiin. Nykyisin aluksia ei käytetä ainoastaan ​​asevoimat useimmissa maissa, mutta ovat myös elintärkeitä maailmankaupan ja kaupankäynti. On myös aluksia, joita käytetään kuljettaa matkustajia paikasta toiseen. Näitä kutsutaan merilinjalaivoihin.

Valtamerilaivan käytetään valtameren matka ja on säännöllinen reitti. Koska se on tarkoitettu pitkän matkan vesikuljetusasiakirja, se on varustettu suurella varastoalueella ja polttoaineen kapasiteettia. Se on rakennettu voimakkaasti, jotta se kestää jopa kaikkein epäsuotuisissa sääoloissa.Se ei ole vain tarkoitus kuljettaa ihmisiä, mutta myös kuljettaa rahtia ja postia. Se on suunniteltu enimmäismäärä matkustajien ja rahdin kapasiteettia, nopeammin, ja se on vahvempi ja on paljon korkeampi kuin risteilyalus.
Risteilyaluksen on matkustaja-alus tarkoitettu kulkemaan ja ilo. Ihmiset matkustavat risteilyalusten kun he ovat lomalla, yleensä saada se tietyllä satamaan, pysäyttäminen useissa muissa satamissa palaavat sitten takaisin satamaan alkuperästä.
Se on hitaampi nopeus, mutta on monia hienoja ominaisuuksia, kuten; ravintoloita, baareja, yökerhoja, kylpylät, kuntokeskukset, kaupat, teatterit, elokuvateatterit, kuntosalit, tennis tai koripallokenttä, video pelihalleja, ja sisä- tai ulkouima-altaat. Se toimii kuten hotelli lisähenkilöstöä syrjään miehistön.
Jotkut risteilyalukset ovat entisiä valtamerihöyryt jota käytettiin myös toisen maailmansodan aikana kuljettaa sotilaita ja käyttää sairaaloissa haavoittuneita sotilaita. Tämä on syy, miksi useimmat risteilyalukset ovat vähentyneet meri kelvollisuuden kuin merilinjalaivoihin.
Tänään sekä risteilyalusten ja valtamerihöyryt kilpailevat matkustajille, jotka haluavat kokea mielihyvää matkoilla merellä.

Yhteenveto:

1. Sekä valtamerilaivan ja risteilyalus käytetään pitkän matkan vesikuljetusasiakirja, mutta risteilyalukset on tarkoitettu matkustajille vain, kun valtamerihöyryt käytetään myös kuljettamaan rahtia ja postia mm.
2. risteilyalus on säännöllinen reitti ja yleensä palaa sen matkustajat takaisin satamaan, mistä ne tulivat samalla valtamerilaivan yleensä antaa pois matkustajat heidän eri kohteisiin.
3. valtamerilaiva kulkee nopeammin, on rakennettu vahvempi, ja on korkeampi, kun risteilyalus on hitaampi nopeus ja ei ole suuri lasti kapasiteetti kuin valtamerialus.
4. risteilyalus on enemmän mukavuuksia muistuttava hotelli ominaisuuksia, kuten; baareja, ravintoloita, urheilupaikkoja, kauppoja ja kylpylät samalla valtamerilaivan voidaan tai ei ole mitään näistä ominaisuuksista.