Ero Ubuntu Desktop ja palvelinUbuntu Desktop vs Server

Kun se tulee Linux -järjestelmissä Ubuntu on yksi suosituimmista. Suite kaikkien tarpeet, on useita versioita, tai makuja, Ubuntu; joista kaksi on työpöydän ja palvelimen versiot. Ne ovat periaatteessa samat niin kauan kuin teillä on sama julkaisu numerot ja suurin ero niiden välillä on vain käyttötarkoituksensa. Tietokoneversiossa on tarkoitettu niille, jotka haluavat henkilökohtaista tietokonetta varten tekstinkäsittely, Internetin selailuun, multimediatoistoa, ja pelejä. Se on pohjimmiltaan monikäyttöinen OS suurelle yleisölle. Toisaalta, palvelin versio on tarkoitettu toimimaan web-palvelin isäntä tiedostoja, web-sivuja, ja vastaavat.

Olennainen osa henkilökohtainen tietokone on GUI (graafinen käyttöliittymä). Ubuntu 'työpöydälle versio tulee oletuksena Gnome GUI mutta voit vaihtaa KDE tai X jos haluat. Kun palvelin versio, ei ole GUI asennettuna. Palvelin ei ole tarkoitus olla vuorovaikutuksessa paikallisesti, syrjään tavanomainen huolto, ja GUI olisi paitsi tarpeetonta, vaan se voi myös kestää jopa resursseja, jotka pitäisi muuten olla käytettävissä palvelimelle. sama pätee myös silloin, kun se tulee muita ohjelmia, kuten office, mediasoittimet, selaimet, ja monet muut. ei mitään näiden ohjelmistojen löytyvät palvelimen version.

Koska se on palvelinten, palvelimen versio sisältää kaiken sinun täytyy aloittaa hosting sivuston. LAMP, joka on lyhenne sanoista Linux, Apache, MySQL, ja PHP, luetellaan ohjelmisto, jolla on merkitystä web-palvelin. Et löydä näitä työpöydällä version ellet asentaa ne itse.Muista, että nämä erot eivät ole kiinteitä ja voit muokata työpöydän versio palvelimelle versioon, ja päinvastoin, asentamalla ja asentaa tietokoneeseen ohjelmistopaketteja. Useimmat ihmiset, jotka haluavat setup palvelimelle, mutta silti haluavat mukavuutta GUI voi aloittaa ottamalla joko version ja vain asentaa GUI tai asentaa LAMP.

Yhteenveto:
1. Tietokoneversiossa on määritetty toimimaan niin henkilökohtaiseen tietokoneeseen, kun palvelimen version on tarkoitus toimia web-palvelin
2. Tietokoneversiossa tulee esiasennettuna GUI kun palvelin versiota ei
3. Tietokoneversiossa jo on paljon ohjelmisto asennettuna joita et löydä palvelimen painos