Ero PCI Express ja PCI Express 2. 0PCI Express vs PCI Express 2. 0

PCI Express tarkoitetaan yleensä PCI Express 1. 1 erittely, joka otettiin käyttöön Intel vuonna 2004 täyttävät I / O alustoilla. Kuitenkin, se ei täytä kaistanleveyden vaatimukset rikastetun graafinen-pohjaisia ​​sovelluksia. PCI Express 2. 0 käynnistettiin vuonna 2007 kuin etenemistä PCI Express 1. 1, jossa kaikki uudet toiminnalliset parannukset. Se tarjosi myös kaksinkertainen kaistanleveys verrattuna PCI Express 1. 1. Tämän lisäksi per-kaistaa läpimenon PCI Express 2. 0 oli myös kaksinkertaistui 500 Mt / s, kun taas, jos kyseessä on PCI Express 1 1, se oli vain 250MB / s.

Aikaväliformaatti käyttävät sekä PCI Express 1. 1 ja PCI Express 2. 0 on x16 PCIe-paikka. Kuitenkin PCI Express 2. 0 lähtö alistetaan yllä enintään 150 wattia, ja PCI Express 1. 1 lähtö voi ylläpitää vain 75 wattia, joka on täsmälleen puolet PCIe 2. 0 slot 's ominaisuus. Sen lisäksi, tämän PCIe 2. 0 standardi mahdollistaa slot virtarajat muuttaa, jotta varten suuritehoisemman lähtö, jotka tukevat uusimpia korkean suorituskyvyn kortteja.

Suurin etu PCI Express 2. 0 standardi on, että se on täysin taaksepäin yhteensopiva PCI Express 1. 1. Kaikki uusimmat näytönohjaimille suunniteltu uusimman version PCI Express eli PCIe 2. 0, ovat täysin taaksepäin yhteensopiva vanhemman emolevyt PCI Express 1. x versio, hyödyntämällä käytettävissä oleva kaistanleveys. Uusin emolevyt suunniteltu PCIe 2. 0 version ovat myös taaksepäin yhteensopiva vanhempien versioiden PCI Express 1. x-kortteja. Siten PCI Express 2. 0 standardi osallistetaan PCI Express 1. x, eikä päinvastoin.

PCI Express 2. 0 standardi mahdollistaa nopeamman signalointi kuin edellinen PCI Express versioita, mikä kaksinkertaistaa bittinopeuden välillä 2. 5GT / s 5GT / s. Tämä osoittautui hyödyllistä suuren kaistanleveyden sovelluksia. Tämän lisäksi nopeampi signalointi ominaisuuden PCIe 2. 0 standardi mahdollistaa kapea kokoonpano kannalta Interconnect linkkejä, mikä säästää kustannuksia. Esimerkiksi PCI Express 1. x käyttää 8 linkkejä enintään bittinopeutta 2. 5GT / s tarjota yhteensä kaistanleveys 4GBytes / s. Sama kaistanleveys saavutetaan PCI Express 2. 0 käyttäen vain 4 linkkien enintään bittinopeutta 5GT / s. Siten alustan käyttöön pienenevät säilyttäen sama suorituskyky.

Yhteenveto:

1. PCI Express 1. 1 esiteltiin täyttävät I / O alustoja, eikä tue rikastettua grafiikkaa pohjaisia ​​sovelluksia, kun taas PCI Express 2. 0 tuettava sekä.2. PCI Express 2. 0 tarjotaan kaksinkertainen kaistanleveys verrattuna PCI Express 1 1.

3. per-kaistaa läpäisykyky PCI Express 2. 0 on 500 Mt / s, kun se 's 250MB / s, kun kyseessä on PCI Express 1. 1.

4. PCI Express 2. 0 lähtö voi tukea 150 wattia, kun taas PCI Express 1. 1 lähtö voi ylläpitää vain 75 wattia.

5. PCI Express 2. 0 standardi mahdollistaa slot virtarajat muuttaa, kun taas PCI Express 1. x ei ole tätä ominaisuutta.

6. PCI Express 2. 0 standardi sisältää kaikki PCI Express 1. x ominaisuuksia, eikä päinvastoin.