Ero WPL ja M3UWPL vs M3U

WPL ja M3U kahta tiedostotyyppejä, joita käytetään tallentaa soittolistoja tai luettelon äänitiedostot siihen liittyvä tietoja, kuten tiedoston sijainti, albumiin, artistit ja muut tarvittavat tiedot. Yleisin käyttö soittolistojen on erottamista ja ryhmittely musiikkitiedostoja käytettäväksi tietokoneisiin tai kannettaviin soittimiin. Suurin ero WPL- ja M3U on tärkein sovellus, joka käyttää niitä. WPL luotiin ja käyttää Microsoftin 's Windows Media Player. Se on oletus tiedostomuoto ja kaikki soittolistat luot WMP käyttää WPL. Toisaalta, M3U- alkoi Winamp, erittäin suosittu ja ilmainen musiikkisoitin.

Yksi etu, että M3U- on yli WPL on sen yleistymistä muiden musiikkisoittimien, mikä johtuu suurelta osin siitä, että Winamp oli laaja käyttäjäkunta ja kooderit halusi helpottaa siirtää musiikkitiedostoja Winamp. Käyttäjille valiten M3U- muoto antaa heille joustavuutta hyppää yhden musiikkisoitin seuraavaan tarvitsematta tehdä uudelleen niiden soittolistoja uudestaan ​​ja uudestaan. Vaikka jotkut musiikkisoittimet tunnustavat myös WPL muodossa, nämä musiikkisoittimet eivät ole yhtä paljon kuin ne, jotka tunnistavat M3U.

Kun se tulee, miten tiedostot muotoillaan, on perustavanlaatuinen ero jäsentämistä. M3U- käyttää vain tekstiä erityistä direktiivien ja tiedostot luetellaan ainoastaan ​​sisällä. Toisaalta, WPL käyttää XML-muodossa, joka antaa paljon valtaa räätälöintiä todellinen merkinnät. Voit edelleen muokata WPL tiedosto tekstieditorissa ja selata sisältöä XML ei ole tallennettu binäärimuodossa.Hyvä asia WPL- ja M3U on läsnäolo-ohjelmisto, joka pystyy muuttamaan sisäkkäin. Joten vaikka et 've jo päättänyt käyttää yhtä, voit silti muuttaa soittolistan toiseen automaattisesti. Saattaa olla pieniä virheitä, mutta ne on helppo korjata.

Yhteenveto:

1. WPL on kotoisin Windows Media Player, kun M3U on kotoisin Winamp
2. M3U käyttävät enemmän soittimiin kuin WPL
3. M3U on tekstimuodossa, kun WPL on XML