Ero WLAN- ja WWANWLAN vs WWAN

WWAN ja WLAN ovat kaksi eri langattomien verkkojen, jotka tarjoavat yhteyden liikkeellä. Niin kauan kuin olet kuuluvuusalueella, voit muodostaa yhteyden verkkoon ja käyttää palveluja, kuten internet-yhteys, sähköposti, tiedostojen tallennukseen, ja enemmän. Suurin ero WLAN- ja WWAN on niiden kattavuus. WLAN on lyhenne sanoista Wireless Local Area Network, ja se kattaa tyypillisesti pieni alue, kuten kotona tai toimistossa. Toisaalta, Wireless Wide Area Network tai WAN kattaa paljon suurempi alue, joka ei kuulu WLAN. Se voi vaihdella lohkon kokonaiseen kaupunkiin.

Koska ero kattavuus, WWAN voi käyttää samoja teknologioita WLAN tekee. WLAN teknologiat, kuten WiFi on paljon lyhyempi valikoima ja sinun olisi paljon solmuja kattaa suuren alueen. Sen sijaan, WWAN hyväksyy teknologioita matkaviestintäverkkoja, jotka ovat jo soveltuvat kattaa laajoja alueita. Lisäksi, koska WWAN kattaa hyvin suuri ja tyypillisesti julkisissa tiloissa, täytäntöön tietoturvaprotokollat ​​on oltava. On myös mahdollista toteuttaa tietoturvaprotokollat ​​kuten WPA ja WEP WLAN, mutta se ei ole aina taattu. Jotkut ihmiset edelleen suojaamattomien verkkojen tai käytä haavoittuvia WEP-salauksen. Useimmille kuitenkin suojaamattomien verkkojen ovat hienoja koska vain harvat voivat vastaanottaa signaalia.

Suorituskykyä koskevien, WLAN on merkittävä reunan yli WWAN. Koska pienemmän alueen se kattaa ja vähemmän asiakkaita se palvelee, WLAN voi keskittyä enemmän optimointiin nopeutta ja suorituskykyä. Tämä ei liity Internet-yhteys, joka on tyypillisesti paljon pienempi kuin WWAN tai WLAN nopeuksilla. WLAN sopii paremmin hosting ja siirtää tiedostoja yhdestä laitteesta toiseen ja vastaaviin sovelluksiin. Yksi piirre toteutetaan sisällä WLAN-verkkoja on DLNA; standardi laitteiden yhdistämiseksi keskenään lähiverkossa helpottamiseksi tallennukseen ja toistoon monien medioita. Tämä ei ole mahdollista WWAN koska sen paljon pienempi verkon nopeudet.Lopulta WLAN- ja WWAN on kompromissi suorituskyvyn ja kattavuus. Jotkut ihmiset hyödyntävät molempia. Käyttämällä WLAN kun he ovat kotona tai toimistossa, sitten turvaudutaan WWAN kun he ovat ulkona.

Yhteenveto:

WWAN kattaa laajemmalla alueella kuin WLAN

WWAN käyttää Tietoliikenneverkkojen vaikka WLAN ei

WWAN on luonnostaan ​​turvallinen, kun WLAN ei ehkä

WLAN on paljon nopeampi kuin WWAN