Ero MMU ja MPUMMU vs MPU

Muisti on yksi tärkeä osa modernia tietojenkäsittely. Sellaisena se on välttämätöntä, että sen sisältö ei ole vioittunut millään errant sovelluksen. Tämä toiminto voidaan tehdä MMU (Memory Management Unit) tai MPU (Memory Protection Unit). Vaikka ne molemmat tekevät samat toiminto, on olemassa lukuisia eroja MMU ja MPU. MMU pidetään kehittyneempiä laite kuin MPU. MMU pystyy tekemään työtä MPU yhdessä muiden lisäominaisuuksia, jotka puuttuvat jälkimmäisessä.

Ominaisuuksia, jotka ovat läsnä MMU eikä MPU välimuistin ohjaus, linja välimiesmenettelyn, ja pankin vaihtamista. Kaikki nämä ominaisuudet ovat välttämättömiä monimutkaisempia tietokoneita kuin niiden avulla tiedonkulku on tasaisempi ja ilman mitään ongelmia. Käyttämällä MMU, voit myös optimoida tietokoneen suorituskykyä, koska se off-lataa sanoi tehtävät mikroprosessorin.

Mutta jos olet tekemisissä hyvin yksinkertainen tietokone, joka ei tee moniajoa ja muut siihen liittyvät prosessit, käyttämällä MMU ei voi olla viisainta. Ensisijainen näkökohta olisi hinta ja monimutkaisuus kuin käyttämällä kehittyneempiä MMU olisi kalliimpaa ja monimutkaisempaa. Se voi myös verottaa järjestelmää tarpeettomasti MMU yksiköt käyttävät enemmän yläpuolella verrattuna paljon yksinkertaisempi MPU. Jos pääprosessorissa käytetty ei ole tarpeeksi nopea, käyttämällä MMU saattaa aiheuttaa ongelmia.Valitsemalla välillä MMU ja MPU on pitkälti riippuvainen laajuudesta ja järjestelmän monimutkaisuutta rakennetaan. MMU on suositeltavaa, jos järjestelmä on riittävän suuri hyötyä sen ominaisuuksia. Jos rakennat suhteellisen yksinkertaisesti järjestelmä, jossa käytetään MMU ei ole suositeltavaa. MPU antaisi tarvittavat valmiudet pitäen monimutkaisuus ja kustannukset alas.

Yhteenveto:

MMU on kehittyneempi kuin MPU

MMU pystyy tekemään työtä MPU

MMU pystyy välimuistin ohjaus kun taas MPU ei ole

MMU pystyy väylän valintaan taas MPU ei ole

MMU pystyy pankin vaihtamista, kun MPU ei ole