Ero MHz ja MbpsMHz VS Mbps

Vuonna ulottuvuus lähetyksen, nämä kaksi terminologia 'MHz' ja 'Mbps' käytetään usein ja hämmentää tavalliset ihmiset. Tämä on todennäköisesti koska ne liittyvät tietokoneita itse. Mutta ehdot eivät suoraan liity tietokoneisiin ja luoda myytti lähetyksen lokit. Oikeastaan ​​MHz ja Mbps ei ole suoraan yhteydessä toisiinsa, koska ne ovat peräisin hyvin erilaisista osista tieteen ja tekniikan suhteen itsensä.

Nyt voimme nähdä selvitetty eroja näiden kahden välillä.

MHz

MHz tai 'megahertsi' on termi, jota käytetään taajuuden mittaamiseksi. By 'taajuus', tarkoitamme nopeutta, jolla aalto kulkisi sekunnissa.

F = v /;

Jossa 'F' on taajuus, 'v' on nopeus, jolla aalto kulkee, ja '' on aallonpituus aalto. Hz (hertsi) on taajuuden yksikkö, ja 1 MHz vastaa 10 ^ 6 Hz.

Vaikka kyseessä ominaisuus aalto, tätä termiä käytetään tietokoneprosessoreita myös. Prosessori taajuus määrittää käyttöjärjestelmän (sisäinen) taajuus CPU 's (Central Processing Unit) ydin. Mitä korkeampi taajuus on tietyn CPU, nopeampi prosessori on. Prosessori taajuus määrittää kuinka monta Instructions Per Kello CPU voi käsitellä mikä vastaavasti vaikuttaa järjestelmän suorituskykyyn.Mbps

Mbps on lyhenne sanoista 'megabittiä sekunnissa.' Tämä termi määrittelee nopeuden pakettidatan siirretään pitkin verkkolinjaan.

Yksi Mb joka on 'megabitin' on yhtä suuri kuin 10 ^ 6 bittiä tai 1000 000 bittiä. Toisin kuin taajuus, data matkustaminen on digitaalinen ei analoginen. Digitaalinen data muunnetaan palvelinten (tai tietokoneet) muille palvelimille. Muuntaminen tapahtuu kautta '/ -demodulaattorin'; joka tunnetaan myös nimellä modeemina.

Internetworking nopeus riippuu nopeus datapakettien lähetetään ja vastaanotetaan aikayksikköä kohti. Periaatteessa Internet nopeus toimii hyvin noin 50 kbps.

Mbps sekoitetaan usein Mbps. 'Mbps' on 'megabittiä sekunnissa', kun taas 'Mbps' on 'megabittiä sekunnissa', jossa 1 'megatavu' on yhtä kuin 1024 kilotavua.

Yhteenveto:

1. MHz on taajuuden yksikkö, kun Mbps on yksikkö tiedonsiirron poikki digitaalisen viestinnän linja.
2. 1 MHz vastaa 10 ^ 6 Hz, kun taas 1 Mbps on yhtä suuri kuin 10 ^ 6 bittiä sekunnissa.
3. MHz toimii analogisten signaalien kun tiedonsiirto tapahtuu digitaalisesti.