Ero VPN ja MPLSVPN vs. MPLS

Virtual Private Network (tunnetaan myös nimellä VPN) on tietoverkko. Tämä verkosto on kerrostettu päälle tietokoneen verkko, joka asuu sen alla. Yksityisyyttä connotes että liikkuvia tietoja yli VPN ei näy, tai kapseloida päässä, liikenne perusverkon. Tämä on mahdollista, koska vahvan salauksen Cmost VPNs laukeavat olevan korkea turvallisuus verkon tunneleita. Sellaisenaan, liikenne, joka tapahtuu sisällä VPN nähdään toinen liikennevirta alla olevaan verkkoon. Teknisessä mielessä, linkki protokollien virtuaalisen verkon Cthat sanoen alentaa kerros Internet Protocol SuiteC tunneloidaan kautta liikenneverkon alla. Tavanomaisia ​​ilmauksia, yhteys mielletään putken putkeen Cthe ulompi putki on Internet-yhteys.

MPLS (tunnetaan myös nimellä MPLS) on mekanismi, joka ohjaa ja kuljettaa tietoja yhdestä verkon solmusta seuraavaan. Se on helpompi luoda virtuaalisia yhteyksiä kaukainen solmujen. Se on myös kyky kapseloida paketit erilaisia ​​verkkoprotokollia. Se on erittäin skaalautuva, protokolla riippumaton, data kuljettavat mekanismi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että datapaketit osoitetaan etikettejä ja päätökset tehdään siitä, missä ne toimitetaan sisällön perusteella tarran, ilman koskaan tutkia paketin itse. Sinänsä käyttäjä pystyy luomaan päästä päähän piirien poikki tahansa väliaineen käytetään virtuaalista kuljetus- ja käyttää mitä tahansa protokollaa. Päätavoitteena on poistaa riippuvuus erityisistä Tietolinkkikerros tekniikka (ATM, Frame Relay, SONET, tai Ethernet, esimerkiksi).

Secure VPN-verkot käyttävät salauksen tunnelointiprotokollia jotta tarvittava ja aiottu luottamuksellisuus, lähettäjän autentikointi ja viestin eheyden saavuttamiseksi korkeimman turvatason. Protokollat ​​suorittaa nämä tehtävät sisältävät monia ominaisuuksia, jotka sisältävät, mutta areena 't rajoitettu Internet Protocol Security (tai IPsec), joka on standardi joka suojausprotokollaa pakollisia tukea; Transport Layer Security (tai SSL / TLS), joka on käytetään tunnelointi liikennettä koko verkon, ja Secure Socket Tunneling Protocol (tai SSTP), joka tunneleihin PPP tai L2TP liikennettä SSL 3. 0 kanava.

MPLS on operoitavissa OSI mallin kerroksen Cwhich välissä perinteisen määritelmiä Layer 2 (Data Link Layer) ja Layer 3 (Network Layer). Se on usein kertaa viitataan nimellä Layer 2 5 protokollaa. Se on suunniteltu erityisesti helpottamaan Koontitiedostot kuljettavat palvelua piiri perustuu asiakkaiden ja pakettikytkentä asiakkaiden Cthat tarjoavat datagrammin palvelumalli. Tutkimuksen tarkoituksena oli myös pystyä kuljettamaan erilaisia ​​liikenne (IP-pakettien, native ATM, SONET, ja Ethernet-kehysten, esimerkiksi).Yhteenveto:

1. VPN on verkon kerrokseksi tietokoneverkossa; MPLS ohjaa ja kuljettaa tietoja yhdestä verkon solmusta seuraavaan.