Ero ODBC ja SQLODBC vs SQL

ODBC, tai Open Database Connectivity, on portti, joka tarjoaa pääsyn eri tietolähteiden tai tietokantojen sovelluksia, kuten VB, Excel, Access, jne. Se on tyypillistä joukko virhekoodien tietotyypit, ja toimintoja, jotka auttavat kehittämään sovelluksia . ODBC on kätevä, kun sovellus tarvitsee käyttää useita tietolähteitä samanaikaisesti. ODBC on turvallinen, koska se sisältää käyttäjätunnuksen ja ODBC ajurit käyttää salasanoja todentamiseen plus salausohjelmien. Esitys ODBC voi olla huolestuttavaa, jos etupään asiakas käyttää kyselyä, joka suoriutuu huonosti. On aina parempi käsitellä kyselyn tulos palvelimen puolella ja sitten käyttää ODBC ilmoittaa tuloksesta asiakassovellus. Se tekee sovelluksesta riippumaton alla olevan tietokannan, joka tarjoaa tavallisen kirjasto, joka on vastuussa kaikista viestinnän tietokantaan.

SQL tai Structured Query Language, kommunikoi tietokantaan. Se on relaatiotietokanta hallinta kieli että manipuloi tiedot tallennetaan tietokantaan. Se suorittaa tehtäviä, kuten lisäys, poisto, päivitys, tai jopa tietojen hakeminen perustuu yksinkertaisia ​​komentoja, jotka ammutaan (epäili) tietokantaan. Se on ei-oikeudenkäyntikieli, jota käytetään RDMS järjestelmien, kuten Oracle, Access, Microsoft SQL Server, jne. SQL tukee tietokantoja, jotka on jaettu useiden tietokoneiden kytketty lähiverkon (LAN). Se on standardi kieli, joka voi muokata tietoja, kuten taulukon luominen tai muutoksia tai lisäämällä indeksejä käyttämällä yksinkertaisia ​​SQL komentoja.

yhteenveto

1. ODBC tarjoaa tietotyypit ja toimintoja, jotka auttavat sovelluksia vuorovaikutuksessa tietokannan. SQL käytetään luomaan kyselyitä manipuloida tiedot tallennetaan tietokantaan.

2. ODBC muuntaa komennot määritellään asiakkaan sovelluksen kyselyihin ymmärtää tietokantaan kuten SQL. SQL on standardi kieli, joka lisää, poistaa, päivitykset, tai valitsee dataa tietokantaan käyttäen yksinkertaisia ​​SQL komentoja.

Yhteenveto:

1. ODBS on keski kerroksen välillä sovellus ja tietokanta. Se auttaasovelluksen käyttää mitä tahansa tietokantaan tai tietolähteen.

2. ODBC auttaa kääntämiseen käskyjä asiakkaan sovelluksen kyselyt,

ovat ymmärrettävissä näytetty tietokanta.

3. SQL on standardi kieli, jota käytetään hakea tietoja tietokannasta.

4. SQL käytettiin alun perin vuonna pientietokoneet ja keskuskoneratkaisuihin, mutta nyt se on