Ero UTP ja STPUTP vs. STP

Parikaapeli kaapeleita käytetään laajalti välittää tietoa, erityisesti pitkiäkin matkoja. Kierre on langan mitätöi mitään magneettisia häiriöitä, jotka voivat kehittyä johdotus. On olemassa kaksi yleistä tyyppiä parikaapelointi, STP ja UTP. S viittaa suojattu, U tarkoittaa suojaamaton, ja TP tarkoittaa parikaapeli molemmille. STP yksinkertaisesti lisäsuojausta materiaalia, jota käytetään peruuttamaan kaikki ulkoiset häiriöt, jotka voidaan ottaa käyttöön missä tahansa polku kaapelin. UTP kaapeleita ei ole häiriösuojaus ja sen suorituskyky on usein huonontunut sen läsnäoloa. Käyttämällä STP-kaapelit, että saat suurimman kaistanleveyden irti kaapelointi, vaikka ulkoinen kunto on vähemmän kuin ihanteellinen.

Suurin haittapuoli käyttäen STP-kaapelit on korkeammat kustannukset. Suojaus on ylimääräinen aine, joka menee jokainen metri kaapelin, ja kasvattaisi sen kokonaiskustannuksista. Suojaus tekee myös kaapelin raskaampi ja hieman vaikeaa taivuttaa tai käsitellä millä tahansa tavalla. Tämä ei ole suuri ongelma, mutta jotain, että käyttäjien tulisi tietää valitessaan STP ja UTP.

Käyttöehtoja, UTP on yleisempiä ja suosittu kaapelointi, jota käytetään useimmissa kodeissa, toimistoissa, ja jopa suurista yrityksistä, koska sen halvemmalla. STP on yleisesti käytetty laajamittaisesti yritysten high-end sovelluksiin, jotka vaativat suurimman kaistanleveyden. STP-kaapelit käytetään myös ulkona ympäristöissä, joissa kaapelit paljaiksi ja ihmisen rakenteita ja laitteita, jotka voi ottaa käyttöön ylimääräisiä häiriöitä. Hyviä esimerkkejä tästä olisi puhelin / internet-kaapelit, jotka kulkevat kotoa, kytkentärasiaan, alas laitoksissa palveluntarjoaja tai ISP.

Saat tavallisimmat, se ei ole oikeastaan ​​väliä, käytätkö STP tai UTP koska sekä todennäköisesti toimivat hyvin. UTP on enemmän looginen valinta, koska se on halvempaa ja paljon helpompi löytää useimmissa tietokoneen vähittäismyyjät.

Yhteenveto:

1. STP-kaapelit ovat suojattuja, kun UTP kaapeleita suojaamaton2. STP-kaapelit ovat immuuni häiriöitä ja melua kuin UTP kaapeleita

3. STP-kaapelit ovat parempia maksimoimaan kaistanleveys verrattuna UTP kaapeleita

4. STP-kaapelit maksaa enemmän per metri verrattuna UTP kaapeleita

5. STP-kaapelit ovat raskaampia metrillä verrattuna UTP kaapeleita