Ero AES ja 3DESAES vs 3DES

AES (Advanced Encryption Standard) ja 3DES, tai joka tunnetaan myös Triple DES (Data Encryption Standard) ovat kaksi nykyisten standardien tietojen salaus. Vaikka AES on täysin uusi salaus, joka käyttää korvaaminen-permutaatio verkko, 3DES on vain sopeutuminen vanhempia DES-salaus, jotka olivat riippuvaisia ​​tasapainoinen Feistel verkkoon. Pohjimmiltaan, 3DES on vain DES käytettävä kolme kertaa, mitä tietoja on salattu.

AES käyttää kolmea yhteistä salausavainta pituuksia, 128, 192, ja 256 bittiä. Kun se tulee 3DES salausavain on edelleen rajoitettu 56 bittiä kuin sanelee DES standardin. Mutta koska se on käytettävä kolme kertaa, toteuttaja voi valita, että 3 diskreetti 56 bittisillä avaimilla, tai 2 samanlaista ja 1 erillinen, tai jopa kolme samanlaista avaimet. Tämä tarkoittaa sitä, että 3DES voi olla salausavain pituudet 168, 112, tai 56 bittinen salausavain pituudet vastaavasti. Mutta koska tietyt heikkoudet kun hakemasta uutta sama salaus kolmesti käyttämällä 168 bittiä on alentunut turvallisuus vastaa 112 bittiä ja käyttäen 112 bittiä on alennettu turvallisuus vastaa 80 bittiä.

3DES käyttää myös samaa lohkon pituus 64 bittiä, puolet koko, joka on AES 128 bittiä. AES säädetään lisävakuutusta että se on vaikeampi haistella vuotanut tietoja identtisistä. Käytettäessä 3DES, käyttäjä tarvitsee vaihtaa salausavaimia joka 32GB tiedonsiirron minimoimiseksi vuotoja; identtinen käytettäessä standardin DES-salaus.Lopuksi toistamalla sama prosessi kolmesti ei kestää jonkin aikaa. Kun kaikki asiat pidetään vakiona, AES on paljon nopeammin kuin 3DES. Tämä linja saa hämärtyminen kun sisältyvät ohjelmistot, laitteet, ja monimutkaisuus laitteiston suunnitteluun sekoitetaan. Joten jos sinulla on 3DES kiihtyi laitteisto, siirryttäessä AES toteutetaan ohjelmallisesti yksinään voi johtaa hitaammin käsittelyaikoja. Tässä suhteessa ei ole parempi ratkaisu kuin testata jokainen ja mitata niiden nopeutta. Mutta kun on kyse turvallisuudesta, AES on varma voittaja, koska se pidetään edelleen murtumaton käytännön käytössä.

Yhteenveto:
3DES käyttää samanlaista salausta DES taas AES käyttää täysin toisenlainen
3DES on lyhyempi ja heikompi salausavaimia verrattuna AES
3DES käyttää toistuvia salausavaimia taas AES ei
3DES käyttää myös lyhyempää lohkon pituus verrattuna AES