Ero SNMPv2 ja SNMPv3 SNMPv2 vs SNMPv3

Internet Protocol (IP) verkoissa hallinnoivalle laitteita, kuten Simple Network Management Protocol (SNMP) seurata verkon oheislaitteisiin. Tietoverkkoon, ryhmä laitteet kytketään siihen, ja niitä hallitaan ja valvotaan johtaja.
Agentti, joka on ohjelmistomoduuli on hallittavan laitteen, raportoi tiedot kautta SNMP johtaja, joka on Network Management System (NMS), joka suorittaa sovelluksia, jotka seurata ja valvoa onnistunut laitteita.
On seitsemän SNMP-protokollan datayksiköitä (PDU):

GetRequest C pyyntö hakea arvon muuttuja johtaja agentti.
SetRequest- C pyynnön muuttaa arvoa muuttujan johtaja agentti.
GetNextRequest C pyyntö löytää muuttujat johtaja agentti.
GetBulkRequest C parannettu versio GetNextRequest.
Response C vastauksen agentin johtaja palauttamalla muuttujia.
Trap C samanaikainen viestin agentin johtaja.
InformRequest C samanaikainen välisten viestien johtajat.

On olemassa kolme versiota SNMP:

SNMPv1-, joka on verkonhallintaprotokollaa käyttävät Internetiä.
SNMPv2, joka on tarkistettu versio SNMPv1. Se sisältää parannuksia suorituskykyyn, luottamuksellisuus, turvallisuus, ja välistä viestintää johtajat. Sen Puolue-pohjainen turvajärjestelmä on hyvin monimutkainen, vaikka, ja on tarkistettava, jotta se voi käyttää sitä kanssa SNMPv1.
SNMPv3, mikä on lisännyt salausturvallisuuden ja uusia käsitteitä, terminologiaa, etäkonfiguroinnin parannuksia, ja tekstin yleissopimukset. Sen uusi turvaominaisuudet ovat:Se tarjoaa luottamuksellisuutta kautta salauksen pakettien estää tunkeilijoita ulkopuolelta.
Se varmistaa viestin eheyden suojaamalla paketteja suojamekanismi.
Se varmistaa, että viesti on peräisin luotettavasta lähteestä.

Request for Comments (RFC), muistion, joka kuvaa menetelmiä, tutkimus, ja muutokset, joita sovelletaan Internetissä on antanut SNMPv3 täysi Internet standardin ja pitää vanhemmat versiot kuin vanhentunut.
SNMPv2 aineita voidaan käyttää proxy aineina SNMPv1- onnistui laitteita. Se on parantanut virheiden käsittelyä ja SET komennot yli että SNMPv1. Sen Ilmoita toiminnon avulla kuittauksen vastaanottamisesta viestit johtaja.
SNMPv3, toisaalta, on parempi turvajärjestelmä. Se varmistaa, että viestit luetaan vain nimetyn vastaanottaja, ja viestejä, jotka siepataan luvattomien käyttäjien sekaisin varsinkin jos ne välitetään Internetin kautta.

Yhteenveto:

1. Simple Network Management Protocol version 2 (SNMPv2) on hallinnassa laite käyttää seuraamaan laitteiden tietokoneverkossa kun Simple Network Management Protocol version 3 (SNMPv3) on uusin versio SNMP.
2. SNMPv2 on monimutkainen Puolue-pohjainen turvajärjestelmä kun SNMPv3 on salauksen turvajärjestelmä.
3. SNMPv2 aineita voidaan käyttää proxy aineina SNMPv1- onnistui laitteita.