Ero RMB ja YuanRMB vs Yuan

Jotta ihmiset asuvat Kiinassa, välinen ero RMB ja Yuan on kuin kysymys, joka ei edes tarvitse vastata, mutta turisteille tai ihmisiä, jotka eivät kuulu Kiina, jotka eivät ole tietoisia Kiinan valuutan järjestelmä. Se on yksi harvoista eniten usein kysyttyjä kysymyksiä.

'RMB' ja 'Yuan' ovat yksi ja sama asia. 'RMB' on lyhenne sanoista 'renminbi', joka tunnetaan myös nimellä 'ihmiset' s rahaa. 'RMB on virallinen valuutta Kiinan (People' s Republic of China). Se annetaan Kiinassa People 's Bank of China ja on virallisesti käytetään Manner-Kiinassa. RMB ei ole laillinen maksuväline Macaossa ja Hongkongissa.
Ensisijainen yksikkö tai tukiaseman valuutan Kiina on yuan. Selittämään sitä parempi, voimme sanoa, että RMB on kuin dollaria ja Yuan on kuin dollari. Valuuttojen järjestelmää Kiinassa on:

Fen Cent
Jiao Dime
yuan dollari

Yksi yuan on jaettu 10 Jiao ja 1 jiao jälleen jaettu 10 fen. Renminbi ovat saatavilla seteleitä nimellisarvoltaan 100 yuania 1 Jiao. Kolikot ovat saatavilla nimellisarvoltaan 1 yuan 1 fen.

Kun Kiina päätti siirtyä kohti vapaata markkinataloutta keskitetystä suunnittelusta, se alkoi sitominen renminbin dollariin. Tämä tehtiin, jotta voidaan lisätä Kiinan osallistumista Ren Min Bi ulkomaankaupan. Päätettiin devalvoida Ren Min Bi tehdä Kiinan teollisuuden lisätä kilpailukykyään. Arvo on nyt päättänyt tehdään joustavampaa ja sen arvo nostetaan asteittain joka kansainvälistää RMB ja tehdä siitä varantovaluuttana.Perusyksikkö Kiinan valuutan järjestelmä on Yuan. Se on ensisijainen yksikkö Ren Min Bi. Yuan puhekielessä kutsutaan Kuai. Kuten edellä selvitettiin kunkin Yuan on jaettu 10 Jiao joita puhekielessä kutsutaan Mao ja 1 Jiao on jaettu 10 letot. Jokainen yksikkö on erilaisia ​​symboleja.

On olemassa erilaisia ​​nimiä Yuan; Yhdysvaltain dollari kutsutaan Meiyuan tai yksinkertaisesti American Yuan. Euro kutsutaan Ouyuan tai yksinkertaisesti Euroopan Yuan.

Yhteenveto