Ero Santeria ja VoodooSanteria vs Voodoo

Santeria ja voodoo pidetään uskontoja ihmiset, jotka uskoivat yhteen Jumalaan joka palvelee useita henkiä. Molemmat uskonnot uskovat myös hallussaan henkien nimeltään 'orishas' in Santeria ja 'LOAS' tai 'lait' voodoo muodossa laulu ja tanssi. Molemmissa uskonnoissa LOAS tai orishas ja esi-isät tunnistetaan katolisen pyhien.

Santeria tarkoittaa 'kunniaksi pyhien' tai 'tapa pyhien.' Se tunnetaan myös nimellä 'La Regla de Lukumi' tai 'Lukumi' s Rule '. Toisaalta,' voodoo 'on Afrikkalainen sana, joka tarkoittaa' selkärankaa. '

Santeria ja voodoo myös jakavat samanlaisen alussa Afrikkalainen perinteet ja rituaalit, joka syntyi Nigeriassa. Molemmat tuotiin läntisen pallonpuoliskon orjien Pohjois-Afrikasta erityisesti Nigeriassa. Koska Afrikkalainen perinteiset uskomukset ja muut pakanallisia toiminta oli kielletty ja kielletty läntisellä pallonpuoliskolla, orjat infuusiona niiden pakanalliset uskomukset kristinuskoon välttääkseen vainoa ja kuolemaa.

Kristillinen vaikutteet ovat toinen ero Santeria ja voodoo. Santeria on infusoida espanjalaisen katolisuuden kun voodoo on ominaista Ranskan katolilaisuuden. Jopa ensisijainen uskomukset ovat erilaisia. Santeria perustuu Yoruba vakaumukseen toisin kuin voodoo 's Fon ja Ewe uskomuksia.

Koska Santeria vaikuttavat voimakkaasti Espanjan katolilaisuuden, se kehitetty kulttuurin espanjankielisten maiden ja pesäkkeet ja laajemmassa espanjankielisten ihmisiä. Yhteysyksikkö Santeria kasvu on Meksikossa ja Kuubassa.

Sama pätee ja sovellettavissa voodoo kuin se kehittyi New Orleans vaikutus Ranskan ja amerikkalainen kulttuuri. Voodoo ensisijaisesti tuli Haiti.Hispanic ihmiset ovat tottuneita Santeria taas Haitin ovat enemmän upotetaan palvonnan voodoo.

Myös järjestäytynyt hierarkia väkevien alkoholijuomien Santeria ja voodoo tradtion. Santeria on seitsemän pääasiallinen Orishas (espanjaksi, Las Sietes Potenciales Africanos) kun voodoo uskonto on kaksitoista pääasiallinen LOAS.

Orjat jotka toivat Santeria ja voodoo Amerikkaan ovat myös erilaiset. Sanotaan, että orjat, jotka toivat Santeria istutettiin vuonna katolilaisuuden kun orjat joka toi voodoo olleet. Santeria verrattuna voodoo, käyttää paljon eläinuhrien, joskus päivittäin, kun taas voodoo harjoittaa eläinuhrit ovat pienemmässä mittakaavassa.

Santeria ei ole virallinen uskonto ja vähemmän suosittu ja tunnettu verrattuna voodoo joka on virallinen uskonto Haiti ja on kuvattu median ja populaarikulttuurin epätäsmällisesti ja huonoon valoon. Voodoo pidetään myös natiivi käytäntö verrattuna Santeria.

Yhteenveto:

1. Suurin ero Santeria ja voodoo on espanjalainen vaikutus Santeria ja Ranskan vaikutus voodoo.
2. 'Santeria' tarkoittaa 'tavalla tai kunniaa pyhien' enimmäkseen espanjalainen sana, kun taas 'voodoo' on Afrikkalainen etymologia joka tarkoittaa 'selkärankaa.'
3. Santeria perustuu joruba uskomukset kun voodoo perustuu Fon ja Ewe uskomuksia.
4. Ihmiset, jotka harjoittavat Santeria kutsuvat henkiä 'orishas', kun taas voodoo harjoittajat nimeltään sama henkiä kuin 'LOAS' tai 'lakeja.'
5. Santeria uskovat seitsemässä pääasiallinen orishas taas voodoo on oma kaksitoista pääasiallinen LOAS.
6. Santeria tuli tietä Kuuba ja Meksiko samalla voodoo saapui Haitiin.
7. Santeria vaikuttavat pääasiassa Espanjan perinteitä kun voodoo on peräisin Ranskan ja amerikkalainen kulttuuri.
8. ihmiset, jotka käytännössä Santeria käyttävät paljon eläinuhri taas voodoo käyttää vain sellainen käytäntö pienemmässä mittakaavassa.