Ero El Nino ja La NinaEl Ni? O vs. La Ni Aa

Kun lämpötila saa todella kuuma, jotkut uskoivat sen olevan ilmaston lämpenemistä, mutta se ei oikeastaan ​​ole. On surullisen El Ni? O. El Ni? O on Southern Oscillation, ilmiö, jossa itäisen Keski-Tyynellämerellä saa todella lämmin. Joskus El Ni? O on vain kutsutaan ENSO tai El Ni? O Southern Oscillation. Termi El Ni? O oli kunniaksi vauva Jeesus, koska lämpeneminen on yleensä kaikkien aikojen korkeimpiin joulukuun aikana. Tällainen ilmiö on suuri vaikutus sääolosuhteissa kaikkialla maailmassa.

Mutta El Ni? O ei tullut yksin, kun El Ni? O sen pikkusisko, La Ni? A, tulee noin too. La Ni? A on myös eteläinen värähtely. Tällä kertaa se on kylmä episodi värähtelyn ilmiö. La Ni? A on vastine ENSO. Vaikka nämä kaksi ovat molemmat lämpötilan muutoksista, näissä kahdessa on niin paljon eroja.

Aikana vierailun näiden sisarus phenomenons, he tuhoa poikki Tyynenmeren kustannuksia Etelä-Amerikassa väittäen tuhansia elämän tuhoten satoja koteja, ja aiheuttaa vahinkoa paljon viljelykasvien ja ominaisuuksia. Hurricanes ja virrat tulivat yhdessä La Ni Aa ja kuivuus ja kuivaa maat tulivat El Ni? O. Jotkut ihmiset sekoittavat kaksi nimeä. Tässä on vihje tietää mikä on mikäkin. El Ni? O tarkoittaa 'poika' se on lämmin episodi, kun taas La Ni? Keinona 'pikkutyttö' kylmä episodi.

Nyt eriyttää sisarukset, tässä ovat tosiasiat auttaa ymmärtämään paremmin. El Ni? O on, kun meressä lämpötila Tyynenmeren kunnes Etelä-Amerikan rannikolle nousee 0,5 astetta ja joskus jopa enemmän. Tämä ilmiö tapahtuu joka toinen seitsemän vuotta.

On aikoja, jolloin se on välittömästi seuraa sen sisko La Ni? A, mutta ei koko ajan. La Ni? A on tarkalleen El Ni? O 's vastapäätä. La Ni? A on kylmä episodi. Merkittävimmät La Ni Aa oli aikana syksyllä vuoden 2000 EL Ni? o oli merkittävin aikana 1997-98.

Tähän asti tutkijat ovat edelleen väittää, mitä todella aiheuttaa näitä ilmiöitä. Vieläkään ei ole konkreettista selitystä, miksi nämä merkittävät muutokset lämpötilan tapahtua. On toisia, jotka väittävät, että se johtuu kasvaa Länsi kaupan tuulet, on olemassa myös muita teorioita siitä, että se voi olla, koska kiehuvan veden päiväntasaajan jotka ovat nyt leviämässä kohti merta. Toinen kertoo, että liike ilmakehän vaikuttaa veden meressä mikä tekee siitä lämpene aivan kuten kuinka moottori lämpenee, kun ollaan revved.YHTEENVETO:

1.

El Ni? O viittaa lämmin jakson värähtelyn ilmiö, kun taas La Ni? A on kylmä episodi.
2.

El Ni? O tarkoittaa pikkupoika taas La Ni Aa tarkoittaa pikkutyttö.
3.

El Ni? O tapahtuu joka toinen seitsemään vuoteen, kun taas La Ni Aa voidaan tai ei noudata sitä jälkeen.
4.