Ero JIT ja MRPJIT vs MRP

JIT ja MRP ovat täysin toisin, mutta käsitteet täydentävät käytetty materiaali suunnittelua ja valvontaa. MRP sanoista Manufacturing Resource Planning, vaikka JIT on Just in Time. MRP on resurssi ja suunnittelu työkalu, joka on kaukonäköistä, ja -aikaan. Filosofia tutkintaryhmän, toisaalta, perustuu menoa jätettä. Yksi tärkeä piirre JIT tunnetaan nimellä 'kanbas', joka on menetelmä, suorituskyky perustuu palauttamiseksi käytetään materiaalia, joka ei ole näkyvyys eteenpäin.

Ajaessasi valmistus liiketoiminnan, on mahdollista käyttää ainoastaan ​​MRP, mutta asia isn 't sama JIT, koska se ei salli etukäteissuunnittelua, joka on elintärkeä suunnitteluvelvoitteen ajettaessa tuotantolaitoksella. On tarpeen varmistetaan, että materiaalit, joita ei voida korvata 'kanbas', voidaan käyttänyt tarvittaessa. Tämä tekee MRP työkalu, joka antaa enemmän valvontaa, kun taas JIT kasvattaa arvoa prosesseja.

On väärä analyysi viittaa JIT kuin 'pull' järjestelmä, ja MRP kuin 'push' -järjestelmä. Tämä analyysi voi olla huomattavasti harhaanjohtava. MRP on järjestelmä, joka keskittyy vaatimusten ja 'ennustetaan' käyttö määrätietoisesti ajassa. JIT on hyvin keskittynyt nykyinen, 'oikeaa' käyttö, joissa osa tuotantojärjestelmän 'liittyy' käyttämällä Kanban 's, kun järjestelmä toimii. Se on tällainen sidos, joka on tärkein erottava tekijä välillä JIT ja MRP. Ryhmään järjestelmä on dynaamisesti yhteydessä, kun taas MRP ei ole. Tämä tarkoittaa, että JIT on käyttökelpoisin, kun läpimenoajat ovat lyhyitä, kun taas MRP soveltuu pidempään läpimenoajat. Voit lisätä, että atk toiminta, on parempi off täytäntöön MRP, kuin JIT.Yleensä MRP on kaksi perustiedot tyyppejä, jotka ovat tarpeen: rakenne- ja taktinen. Rakenteelliset tiedot sisältävät tiedot käyttämien komponenttien yritys, ja suhde eri kohteita. Asiat kuten läpimenoaika ja erän koko sääntö sisältyvät rakennetiedot. Olennaista tästä tieto, että se harvoin vaihtelee.

Taktisia tietoja ovat muun muassa nykyisen tilan toimintaa, esimerkiksi vireillä myyntitilaukset, master tuotannon aikatauluja, varastotasot, ja tilaukset. On selvää, että olennainen seikka tästä tieto, että se usein vaihtelee.

Yhteenveto:
JIT on Just in Time, kun MRP viittaa Manufacturing Resource Planning.
MRP on toiminnanohjausjärjestelmä, joka keskittyy tulevaisuuteen, ja on aika vaiheittain, vaikka JIT ei säädetä kaukonäköistä.
JIT järjestelmä on dynaamisesti yhteydessä järjestelmä, joka on parempi haki lyhyillä, kun MRP ei liity, ja sopii paremmin pitkät.