Ero CAT ja AATCAT vs AAT

Kaksi arvostettu standardien ammattikäyttöön kirjanpidon teknikot ovat Certified Accounting teknikko (CAT) ja Association of Accounting Technicians (AAT) pätevyys. CAT ja AAT ovat teknisellä tasolla pätevyys jotka oikeuttavat koe-ohikulkijoita kutsua itseään associate kirjanpito teknikot. Kuitenkin ne eroavat toisistaan ​​tiettyjen seikkojen, kuten historiallista taustaa, taso maailmanlaajuinen arvovaltaa ja, opetussuunnitelma kattavuus
AAT tarjotaan Association of Accounting teknikot, Lontoossa toimiva kirjanpito organisaatio. Se on maailmanlaajuinen, joka sijaitsee useita oksia alkoholin ja on säilyttänyt tuhansia jäseniä ympäri maailmaa. CAT, toisaalta, pyörittää ACCA. Se on kansainvälinen elin, joka laajalti vaikuttanut ja toteutetaan standardit kirjanpidon teknikon ammattia. Se seisoo yksi tärkeimmistä tukijoista harjoittelu- kuten CAT ja AAT. Heidän kurssi ja tentit, joka koostuu 9 komponenteista, voisi syödä enintään 1 ja puoli vuotta.
Aiemmin ACCA käytetään tukemaan AAT. Mutta koska organisaatio, sitten perustuu UK, uusittu itsensä ja halusi pätevyys, joka täydellisesti yhteen kansainvälisen liiketoiminnan rakenne, ACCA päätti irtautua AAT ja sen sijaan luoda jotain se voi vaikuttaa suoraan, mikä syntymän CAT. Nykyään AAT on edelleen tunnustettu UK 's, USA' s ja muiden Kansainyhteisön maissa 'kauppa- ja teollisuusministeriön akateemisena ja ammatillisen tietenkin taas CAT ei ole. Se on stand-alone. Jälkimmäinen on pelkkä pätevyys sisällä ACCA standardit.
AAT tutkimukset tapahtuu kaksi kertaa vuodessa. Osa sen eduista on, että sen jälkeen kun AAT-ottajalle kulkee tentti, hän 'll voivat työskennellä eri rahoituksen toimintoja, erityisesti teknikko tasolla. Hänellä on myös mahdollisuus jatkaa tutkimuksia tulossa tilintarkastajan avustuksella toisen tentti hallussa yksi sen sponsoreiden, yleensä Association of Chartered Certified Accountants tai ACCA. AAT sertifiointi on paras ammattilaisille, jotka ovat itsenäisiä. Lisäksi CAT ohikulkija on oikeus liittää kirjaimet CAT heidän nimensä ja jäseneksi halutuimmista CAT alumni. Sitä pidetään nuorisourheiluvaiheessa pätevyyttä ACCA ja on parempi vaihtoehto, jos sellainen on ampuminen on tulossa koko vuokrattu KHT. CAT osoittautuu sopivampi valinnanvaraa AAT jos ottajalle etsii tulossa palveluksessa monikansallisten ja paikallisten yritysten.Sikäli kuin opetussuunnitelma suhteen useimmissa tutkittavien uskovat, että AAT oppimäärä on kehittyneempi verrattuna CAT 's. Myös AAT katsotaan myös palvelemaan laajemmin kapealla kirjanpidon ammattilaisia. Ei ole rajoituksia, mitä palveluja tentti ohikulkija voi tarjota. lisäksi AAT kuuluu työnantajan akkreditointipalveluja, järjestelmä, joka tunnistaa työnantaja optimaalisella ja pro-työntekijä lähestymistapa, joka olisi suotuisa kehityksen ja kasvun AAT jäsentä.

Mitä tulee globaalin arvovaltaa, molemmat ovat tunnettuja useimmissa maissa. Kuitenkin päättäjät CAT, ACCA, teki se kohta, että kurssi ja tentit ne tarjoavat on räätälöity heidän globaalisti suuntautunut liiketoimintamalli. AAT, joka vanhempi vastine, on saavuttanut sen oma tunnetta arvovaltaa etenkin sen joustavuus muiden tilinpäätösstandardien.
Yhteenveto

AAT ja CAT ovat pätevyyttä kirjanpidon teknikon ammattilaisille. Ne molemmat perustuvat Yhdistyneessä kuningaskunnassa, vaan ne kirjataan Yhdysvalloissa ja muissa kansainyhteisön maissa.

Sekä CAT ja AAT ovat arvostettuja tutkintoja omissa nimissään, CAT hyvä työntekijöille ja AAT soveltuu hyvin itsenäisiä.

AAT on stand-alone ja toimii hyvänä valmennuskurssi kehittyneempiä standardeja, kun taas CAT on erittäin riippuvainen ja suhteessa ACCA standardeja.

CAT rakentuu lähtökohta maailmanlaajuisesti läsnä yritysrakenteita.