Ero Positiivinen ja Ohjaava Economics Positiivinen vs Ohjaava Economics

Ohjaava taloustiede käsittelee lähinnä arvovalinnat taloutta. Tämä taloustiede pääasiassa tarkastellaan, miten erinomainen talouden pitäisi olla ja mitä on suositeltavaa sinne. Positiivinen taloustiede keskittyy pääasiassa tilastoista, asiatietoa, ja sortuu tieteelliseen kaava määrittämiseksi, mitä talouden pitäisi näyttää.

Positiivinen taloustiede, joka tunnetaan myös kuvaileva taloustiede, edellyttää tieteellistä analyysiä. Siinä käsitellään myös yhdistyksen syyn ja seurauksen välillä. Positiivinen taloustiede perustuu tosiasioihin tai mitä todella tapahtuu talouden alalla.

Ohjaava taloustiede, joka tunnetaan myös politiikan taloustiede, käyttää tuomioiden ja mielipiteitä. Ohjaavassa taloustiede, talous pidetään ihanteellinen keskusteltuaan ideoita ja tuomioita. Ihmiset ilmaista mielipiteensä ja tehdä päätelmiä katsomatta tosiasioita ohjaavassa taloustieteen. He myös erottaa hyviä ja huonoja politiikkaa hyödyntämällä tuomiot. He myös määrittää oikean ja väärän toimintatapoja kautta tuomiot.
Kun positiivinen taloustiede antaa ulos tosiasioihin lausuntoja, normatiivinen taloustiede antaa ulos tuomiot. Positiivisessa taloustiede, tosiasiat ovat ainoastaan ​​todennut. Ohjaavissa taloustiede, tilanne analysoidaan ja julistaa, jos se on toivottavaa tai ei-toivottuja.Ohjaava taloustiede lähinnä kertoo miten maa 'talous pitäisi näyttää. Se arvioi nykyisen talouspolitiikan ja toimittaa ehdotuksia, jotka perustuvat tämän analyysin. Tämä on todella informatiivinen päättäjät, koska ne voivat olla käsitys väärä politiikka ja osaavat niiden ratkaisemiseksi. Kun ne ovat tosiasioita, politiikan päättäjät voivat muuttaa aikana talouden, joka on suuri merkitys.

Yhteenveto:

1. Ohjaava taloustiede käsittelee lähinnä arvovalinnat taloutta. Positiivinen taloustiede keskittyy pääasiassa tilastoista, asiatietoa, ja sortuu tieteelliseen kaava määrittämiseksi, mitä talouden pitäisi näyttää.
2. Positiivinen taloustiede käsittelee suhdetta syyn ja seurauksen. Positiivinen taloustiede perustuu tosiasioihin tai mitä todella tapahtuu talouden alalla.
3. normatiivinen taloustiede, talous pidetään ihanteellinen keskusteltuaan ideoita ja tuomioita.
4. Kun positiivinen taloustiede antaa ulos tosiasioihin lausuntoja, normatiivinen taloustiede antaa ulos tuomiot. Positiivisessa taloustiede, tosiasiat ovat ainoastaan ​​todennut. Ohjaavissa taloustiede, tilanne analysoidaan ja julistaa, jos se on toivottavaa tai ei-toivottuja.
5. Ohjaava taloustiede lähinnä kertoo miten maa 'talous pitäisi näyttää.